Herbicidi u soji

Cuo sam da je dobro sa bentazonom koristiti vise vode. Ja idem sa 100 litara po jutru sto je malo. Inace jako lepo odradi ambroziju ali ja prskam iz dva puta ako treba. Prvi put sam isao sa 1,5 l. bentazona, 5 gr. promoni i 2 dl Pirata. KOliko vidim mogao sam ici i sa vise bentazona.

Radim sličnu kombinaciju (1 lit Bentazona), ali sa više vode (135-140 lit/kj).

Cim stane kisa ulazim sa prskalicom u njivu,spremljen je Galant Super,pa me interesuje koliko posle prskanja ne bi smela da padne kisa,i sa koliko vode se mesa?

Levo i desno tretirano zemljisnjim herbicidima sredina nije.
2-002.jpg
[/IMG]

Tako je i kod mene gde sam ja u suncokretu koristio proponit a komsija nista,razlika je strasna.Zao mi je sto i soju nisam odradio na crno sa njim.Koji si herbicid ovde koristio?Da li nesto od zemljisnih herbicida zaustavlja cicak u soji ili suncokretu?

Tretirano pre nicanja soje i posle dva dana pala kisa.(ispalo kao kontrola)
Prskano sa Acetomarkom+Zeazin.

Tako je i kod mene gde sam ja u suncokretu koristio proponit a komsija nista,razlika je strasna.Zao mi je sto i soju nisam odradio na crno sa njim.Koji si herbicid ovde koristio?Da li nesto od zemljisnih herbicida zaustavlja cicak u soji ili suncokretu?

Tvoj komšija,a moj prijatelj radi soju SAMO na crno acenit+proponit+rampa,a rampa jebendiše i čičak

cicimoric zar ti nije bilo žao upropastiti tako lepu papriku? :haha:
Efekat je super,šteta što nema više imazetapira
Ićiću na poponac i palamidu ovih dana korekciono sa PLEDGEom,nisam nikad još probao,kažu da je agresivniji od Cobre,jel istina?

Ićiću na poponac i palamidu ovih dana korekciono sa PLEDGEom,nisam nikad još probao,kažu da je agresivniji od Cobre,jel istina?

Nikad nisam radio ali sam video. Pre nekoliko godina kada se pojavio kod nas nekoliko njih su radili i kukuruz i soju sa njim. Naprostije objasnjeno i kukuruz i soja se potpuno osuse kao da su prskani sa totalom. Posle 10-14 dana iz osusene biljke pocinju da izlaze novi listovi. Ti koji su probali te godine nikad vise nisu radili sa njim nit iko drugi. Ti odluci sta ces........

Brat mi je radio predprošle godine njive koje su bile travnije,pratio sam i ja ceo tok događaja,prizor posle par dana je bio gori nego posle Cobre,ali se to povratilo i neki kažu da ima dobrotvoran uticaj,kao da se pokosi soja,pa se više grana,čvršće bude stablo,te godine jedino njegova soja nije polegla,mislim da je bilo preklane

ako mislite na cobru,jeste da je ostavljala bas primetne posledice na soju,ali da se susi,to nisam nigde video...uglavnom je ostecivala gornja 2-3 lista soje-ali zato korov zavrsava ma u kojoj fazi bio...zao mi je sto je vise nema u prodaji,jer za izuzetno travne i zapustene njive je bila savrsena.

Uzeo sam danas 400gr,pa ću ići možda smanjenu neku dozu,umesto na 5,na 6 hektara,pa ćemo da vidimo rezultate,oprskana mi je ta njiva u ponedeljak za sirak,a pošto ima i rizomskog,nebi špartao,dok se ne osuši,a ima i grahorine i poponca,a bitno mi je da oprnji grahorinu,a na poponac ima i dobro delovanje,da nebi puno gušio špartač posle

Tvoj komšija,a moj prijatelj radi soju SAMO na crno acenit+proponit+rampa,a rampa jebendiše i čičak

cicimoric zar ti nije bilo žao upropastiti tako lepu papriku? :haha:
Efekat je super,šteta što nema više imazetapira
Mislim da ne znas koliko se puta kod tvog prijatelja prska svaki usev.A to SAMO jednom na crno :haha:.

Za primer svima,to je tacno.Da li je dovoljno ako se radi treflanom (njemu je potrebna inkorporacija)da se to odradi samo sa kembridz valjkom ovako kako si to odradio ili ipak treba proci setvospremacem?Kakav bi bio efekat proponita ako bi se prvo poprskalo na crno sa njim pa posle prodje kembridz?

Nazad
Vrh