Herbicidi u soji

Koliko treba dana da se vidi da sirak propada

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Čime riješiti trsku ?
Išao sam rwa Fusiforom punu dozu, trska je malo dobila ali ipak preživjela

Da li dodajete okvasivac ako jeste koji kad prskate Fusilade-om? Planiram kasnije pred samog zalaska sunca prskati...

Na jednoj parceli se pojavio sirak posle flupisora,soja vec ima po koju mahunu,do kog stadijuma stw najkasnije radili tretman suzbijanja sirka?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Tako sam i ja radio... U poslednji trenutak uletio (korekcija). Odonda nisam jos bio (mahune nisam video, ali cvetala je soja uveliko... Posle - tacnije oko - 21 sam poceo prskati...).

Imam jednu parcelu gde nije bas uspelo prskanje Flupisorom,sad sam uzeo Select super i nameravam da dodam jos inex i malo AN-a a soja je uveliko u cvetu. Kad je bolje prskati ( dosad nisam prskao posle cvetanja) uvece oko 21 ili ujutru oko 04-05 , najvise pitam zbog trenutno visokih temperatura

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Po meni 4-5 je bolja opcija, ako je izvodljivo, ali AN ja NE bih stavio nikako!

Poslednja izmena:
Sisu mu **greška i kod mene se provuklo po malo sirka, nista strasno al griota ostaviti da se razvija. Prvi put radjeno sa 0,9l/kj Floyd, a sad cu sa 0,7-0,8l Fusifor cim padne pomracina 😁 Ne danas, sutra! Danas se izlezavamo kao lavovi 😂

Teško da ćeš se rešiti trske tako lako. Ranijih godina smo trsku najbolje rešavali Treflanom dok ga je bilo. I to je moralo par godina da se borimo sa njom. Ili Komando total, ali posle njega ostajala gola zemlja i par sezona tu gde je korišćen.
Sada nisam siguran da je bilo koji preparat kod nas na tržištu dovojno dobar da bi uništio trsku.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh