Herbicidi u soji

Kolika doza Pantere je dovoljna za sirak semenski i rizomski u prosecno zakorovljenoj njivi.

Kako ste zadovoljni sa herbicidom Max 51? Koliko je kiše potrebno da bude efikasan? Ako se kombinuje sa s metolahlorom i ako uspe prskanje, da li se mogu izbeći tretmani posle nicanja? Mislim na širokolisne korove.

Dobar je u kolicini 160gr po ha drzi njivu cistu,ali neverujem da mozes proci bez jos jedne korekcije.Meni je probijala ambrozija oreko Max-a 51 u kolicini 120gr po ha vrlo brzo.Posle sam video njivu gde je islo 160gr i tu je bilo mnogo bolje stanje.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Max 51 samo puna doza za njive koje imaju problem sa ambrozijom,sbe ispod 140 gr propusta

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja nesto i ne verujem u njegovu pre-em primenu. Dosta propustio ambrozije pa kasnije kada je zacupavilo, nisam smeo opet jer sam maksimalnu dozu isao. Od sada samo korektivno

Na parcelama gde bas ima ambrozije, dejstvo Maxa i Metribuzina je slicno ucinku herbicida za visegodisnji sirak u kukuruzu!
Platis i cudis se kako je ucinak slican nuli, pa onda se trazi razlog zasto i kako!
Ovo mi se ponavlja od kad se pojavio Metribuzin! Koristim ga iskljucivo zbog stira i lobode ( pepeljuge ) a od njihovog unistenja ambrozije odavno sam odustao!

Kod mene metribuzin radi posao samo tako...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Imam par parcela gde nikne ambrozija posle Metribuzina ko kosa na glavi, toliko o njegovom ucinku u borbi sa ambrozijom!
Radi on posao kad se aktivira posle kise za neke druge sirokolisne korove koje sam naveo a ne protiv ambrozije, ili ambrozije imas na svakih 100 m2 po jednu biljku pa si zadovoljan

Ima snimak od pre nekoliko godina kad sam postavio učinak metribuzina na ambroziju. A prošle godine kad sam prskao sa njim na jednoj njivi mi ostalo 8 redova neoprskano i to ne skroz celom dužinom njive, imao sam za nekih 20-30 metara i posle nestalo vode. Mrzelo me da ponovo dolazim na tu njivu pa sam ostavio tako. Posle, kad sam prskao redovno preko lista a i u žetvi, na celoj njivi i na tih 20-30 metara nigde ambrozije, a dalje tih 8 redova ambrozija kao četka, soja se ne vidi. Pola sata sam kombajnom išao tih 280 metara... Da napomenem, koristim metriks jer je u tečnom stanju pa mi je lakše za sipanje u prskalicu i idem 0,25 litara po jutru...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh