Herbicidi u soji

Da li je neko isao kombinaciju Rampa sa inkorporacijom pre setve a nakon toga prskanje posle setve a pre nicanja Welton + Basar?
Ili mogu sva tri herbicida da smuckam i poprskam posle setve a pre nicanja?

Jel tko sa Max 51 radio a bez totala ?Pise da rješava i korove koji su u kotiledonima ali ja imam malo vece trave tj misankinje i jos neki veci trava pa bi sa Max 51 ubacio i totala?!

Jel tko sa Max 51 radio a bez totala ?Pise da rješava i korove koji su u kotiledonima ali ja imam malo vece trave tj misankinje i jos neki veci trava pa bi sa Max 51 ubacio i totala?!
Upravo sam usao na forum da postavim apsolutno isto pitanje. :)

Uradio sam prvi prohod pocetkom marta,trava je krenula ko nikad. Sad sam uadio drugi prohod i mekanicki sam je saseckao skroz, ali nisam siguran da ce se sve osusiti posebno zbog najavljenih kisa. Isto idem sa maxijem pa sam mislio da idem i sa 2 l totala.

Radio sam ja prosle godine samo max 51 bez totala. Spremio sam i total pa da radim zajedno međutim počne kiša kad sam sipao hemiju i stavim samo max 51, (reko total ce da spere kisa pošto je već počela) , isprskam po kiši, kad za par dana sve sprženo.

Koja je bolja kombinacija dual gold i halley ili max 51 i jos nesto sa njim?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

jel prskao neko pre-em gde je njiva bila grudvasta malo? neznam kakvog efekta ima onda, posto svi kazu, da zemlja mora da bude lepo fino pripremljeno, a moje bas onako.... nije bas :)

Zato i pitam, negde pise usvaja se samo listom, a negde i manjim delom preko korena, pa da ne zezne i soju.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ni najgorem neprijatelju ne bih preporučio prskanje soje na crno sa hormonskim preparatima za kukuruz.
Pre par godina prskali soju, pre nicanja, sa 0,5 L/Ha Dikambe. Mučila se jadna do sredine leta, a sa njom i mi.
Ako je neko baš toliki mazohista neka proba pa nek javi utiske...

Da li je za prskanje na crno dovoljan frontier super ili treba dodati još nešto? Nova je parcela pa nemam informacije o korovima.
Video sam, potreban je i metribuzin.

Poslednja izmena:
Eksperiment u soji.Prskano na crno kada su se videli redovi otprilike manje od 50%
Sencor 0,5+ 40gr max 51.Dokacilo soju tackaste mrlje ali joj nista ne fali.Tera iz kotiledona.
Sencor 0,5 +80 gr max 51.Ozbiljnije ostecenje, izgleda kao da ona koja je bila u kotiledonu ta se susi.Ali zato palamida,sirak,i najvise samonikla uljana repica se suse.
Sencor 0,5 absolutno joj nista ne fali.

Taj Sencor tj Metribuzin,nije za cicak dobar ?.Jel bolji Bentazon(Savazon),Klomazon(Rampa),Oksasulfuron(dynox) ?.

Cicak skidas kasnije olako . On samo strasno izgleda gdje je gust , al je mekan.
Jaroslave , sta dobijas sa tako kasnim prskanjem na crno? Mislim da to nije bas dobro.

Krece borba.Jer ambrozija i ostali korovi krecu kao ludi .Prskano zemljisnim Maxom prije 8 dana i bilo 5 l kise.Sad odem juce da obidjem a ono ambrozija raste bas brzo .Sad ce biti Corum 1 l ,bentazon 1 l i klomazon e sad se dvoumim za klomazon..koliko ?

Nazad
Vrh