Herbicidi u soji

Moze ali nije preporucljivo,ako imas sirka idi sa Pulsarom ili Dinox ako nadjes,zaustavi ga dobro pa posle kad izadje jos udaris Fusilade.

Danas prvi split
8gr promony + 0,6l kvazar + 70gr dynox + inex sve to po ha. Zacupavilo a sirka kao u prici. Valjda mu godi sunce od pocetka marta pa je sav izasao

@nesko2563 Koliko ces dynox-a u drugi split ?.Vidim u upustvu maks 100gr/ha ,ali kontam ne bi joj nista vise smetalo u splitu tipa 60+60gr /ha ,ali nzm jel neko probao ?.

Poslednja izmena:
Dinox tesko jer sam svu staru zalihu zduvao. Moze provereno u splitu 100gr po ha.
Sledeci split ici ce neki klomazon + jos malo imazamoksa + jos 2l bentazona po ha. I naravno okvasivac

Ima jedan nas forumas u ponudi dynox. Pregovarao sam da kupim ali iskren da budem, tanak sam sa novcima. Srecom ostalo od prosle godine.

Poslednja izmena:
Imam jedan problem,prskao sam soju sa bentazon 2l,imazamox 0.6l,klomazon 0.2l i tifensulfuron-metil a zaboravio sam na jednoj parceli da stavim lepak. Sta da radim? Dal da sutra stavim i lepak pa opet da prodjem?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Imam jedan problem,prskao sam soju sa bentazon 2l,imazamox 0.6l,klomazon 0.2l i tifensulfuron-metil a zaboravio sam na jednoj parceli da stavim lepak. Sta da radim? Dal da sutra stavim i lepak pa opet da prodjem?

Nesekiraj se biće to dobro.

Pa nije bas max doza ali sad 10-15 dana me nema na njivi sad bi trebalo jos malo pa da krenem spartanje kukuruza pa tek onda soju,do tad valjda se i oporavi

Da se prebacim u ovu temu, a ne u soju 2022

Dajte mi neki koktel za ovaj moj problem.

Povrsina 1ha. Prosle godine je bila isto soja, cista njiva.

Prskano posle setve sa sencor plus 0,4 litre + 1,2 litre basara tj metribuzin + S metalhlor (moze se reci da je padavina jedva nesto bilo)

Pre 5 dana je oprskana sa corumom 1 litar po hektaru tj planiran je split ali kad sam stigao u njivu, video sam da je bas u losem stanju.

Soja je sada u drugoj troliski

Juce sam je obisao i vidim da je Corum u ovoj slaboj dozi ipak lupio korov koji pocinje da zuti i redovi se poznaju, ali mi za drugi split treba dobra ubitacna doza da resim ovaj sirokolisni korov.

Stir je tek krenuo i negde je poceo da zuti kako se i vidi. A ovaj veliki korov je isto dobio po tamburi i kao da nece moci da prezivi u narednim danima.

https://postimages.org/]

20220519-115906.jpg
[/URL]

20220519-115935.jpg
[/URL]

20220519-115954.jpg
[/URL]

20220519-120014.jpg
[/URL]

20220519-120110.jpg
[/URL]

20220519-120239.jpg
[/URL]

20220519-120302.jpg
[/URL]

20220519-120345.jpg
[/URL]

20220519-120405.jpg
[/URL]

20220519-120557.jpg
[/URL][/url]

Juce 10 dan od prvog tretmana Klomazonom 0.1 l/kj + Bentazon 1 l/kj + 3.5 gr/kj Harmonya + lepak.
Primetio sam da na 2 parcele gde je bilo kukuruza prosle godine a tretirne su Adengom a kasnije Hirosimom, soja je pdgorela dobro i zuti se.
Sad, da li je od aktiviranja Adenga ili Terbutilazina ko ce ga znati.
Na drugim parcelama gde je bila soja nema zutila.
Treba da obilazim parcele gde je uradjeno istom dozom a lane je bilo kukuruza, s tim da tamo je bilo tretirano samo Hirosimom bez Adenga pa da vidim jel od Adenga ili od Terbisa iz Hirosime, druge nema.

Verovatno Adengo.
Imam njivu koja je radjena Calarisom sto je Hirosima da ne kazem original, tu sam sad radio corum 0.5l + rampa 1dl/kj i nema zutila.

Juce 10 dan od prvog tretmana Klomazonom 0.1 l/kj + Bentazon 1 l/kj + 3.5 gr/kj Harmonya + lepak.
Primetio sam da na 2 parcele gde je bilo kukuruza prosle godine a tretirne su Adengom a kasnije Hirosimom, soja je pdgorela dobro i zuti se.
Sad, da li je od aktiviranja Adenga ili Terbutilazina ko ce ga znati.
Na drugim parcelama gde je bila soja nema zutila.
Treba da obilazim parcele gde je uradjeno istom dozom a lane je bilo kukuruza, s tim da tamo je bilo tretirano samo Hirosimom bez Adenga pa da vidim jel od Adenga ili od Terbisa iz Hirosime, druge nema.
Sto harmony samo 3.5g? Slobodno mozes 8g pa i u drugom splitu isto 8g provereno

Jel vredi dodavati harmony ,tj bilo koji tifensulfuron ako ima samo cickq tj boce na njivi ?.Par hektara trebam prskati i ostalo mi hemije za sledece doze po hektaru :50gr dynox ,do 0.5l po ha klomazona (kalif) i bentazona ima koliko hocu,mogu i 3-4l po ha odjednom.Sta raditi ?,ne ceka mi se bas ponedeljak kad mogu uzeti jos dynox-a,dal da idem sa ovim sto imam ?,ima dosta cicka.

Nazad
Vrh