Herbicidi u soji

Дубинско Сенкор,котиледони 1л Бентазона по кј,први тролисак 0.2рампе+0,7Имазамокс јуче опрскана од Сирка и ићиће још 2л Бентазона по кј....

Ambrozija koja je bila pocepao je total i max 51 ovo nova izlazi... dodajem i kalf 0,3 po hektaru na sve ostalo u 1 split

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Kako pocepao total i max? Pa valjda ono sto je bilo vec vani je total doprineo unistenju a ne max.
Max je trebao da ne daje vise ambroziji da nikne!
Pises bez da razmisljas sta pises i cinis greske ili stvarno se ne razumes u tematiku🤪

Na sve parcele isao na crno i ista hemija a na jednoj parceli ima ambrozije a na drugim bas nista od ambrozije

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kako pocepao total i max? Pa valjda ono sto je bilo vec vani je total doprineo unistenju a ne max.
Max je trebao da ne daje vise ambroziji da nikne!
Pises bez da razmisljas sta pises i cinis greske ili stvarno se ne razumes u tematiku
To sam i rekao naveo sam kombinaciju sva sto je bila napolju osusio je total a ne max 51. Sve je ovo novi ponik. Ali samo ambrozija. Ocigledno da max 51 propusti ambroziju. Ostale trave ne izlaze.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Na crno maxi + mont. U kotiledonima 0.9corum+8tifany +1l bentazon+0.5 dash,sredinom nedelje cu uraditi drugi split i to je to.
Maxi je resio kompletno ambroziju,ama ni jednu nisam mogao da nadjem. Propustio je palamidu,i ovu travuljinu (ne znam sta je) po zbunovima negde negde.Prvi split im je dao po tamburi,nadam se da ce ih drugi dokrajciti. Novih ponika koliko sam mogao da primetim nema.
281464646_553367006467300_6550975010184266594_n.jpg

281221453_424060652476368_4648725741067212804_n.jpg

281319896_309509371369880_1333757965078821980_n.jpg

281825769_551446966572858_1105046349703683458_n.jpg

Nije mi jasno sta se desilo dok ne obilazim i druge parcele, ali nemam vremena ni da disem od silnog prskanja.
Gledaj i kod mene u 4 duži i na jednoj i na drugoj isto rađen adengo,šara se soja po malo.
Što se tiče maxa imao sam jednu kritični parcelu kod šumice ,uzeta u zakup pre tri g ,muke žive sa ambrozijom jedva sam se izborio ,posle je išla kukuruz adengo ful doza i prošle max u soji ful doza,ove nije rađena hemija na crno danas tj juče prskana ne možeš naći ambroziju.

Poslednja izmena:
Adengo ostavlja rezuide i to je najviše izraženo (vidljivo) na soji, preboleće ona to samo prave posledice po prinos nećemo znati.

Gledaj i kod mene u 4 duži i na jednoj i na drugoj isto rađen adengo,šara se soja po malo.
Što se tiče maxa imao sam jednu kritični parcelu kod šumice ,uzeta u zakup pre tri g ,muke žive sa ambrozijom jedva sam se izborio ,posle je išla kukuruz adengo ful doza i prošle max u soji ful doza,ove nije rađena hemija na crno danas tj juče prskana ne možeš naći ambroziju.
Na svim kriticnim parcelama gde ima ambrozije Metribuzin mi se pokazao kao kerin q …, definitivno moram krenuti sa maxom na tim parcelama.
Adengo u kukuruzu je strah i trepet i ne daje ambroziji da dise.
Jos nisam obilazio sve da utvrdim da li Adengo ili Terbutilazin je uzrok podgorele soje. Za sada sto sam video pojava je samo tamo gde sam koristio Adengo a imam parcele gde je radjeno samo Hirosimom, ostaje da utvrdim.

Izgleda puno zavisi kad je prskano,imam parcele koje su prskane sa max 51 14.04 tamo nema ni traga od ambrozije a parcela koja je prskana 16.04 bas ima dosta ambrozije a ista doza na sve njive isla

Izgleda puno zavisi kad je prskano,imam parcele koje su prskane sa max 51 14.04 tamo nema ni traga od ambrozije a parcela koja je prskana 16.04 bas ima dosta ambrozije a ista doza na sve njive isla

Eh, bas velika razlika od od 2 dana! Sad ispadne da sat ranije ili kasnije zavisice od ucinka.
Zavisi sigurno od toga kojeg je tipa ta ambrozija i koliko je rezistentna na herbicide.

I jeste razlika.
Ja sam prskao sa maks dozama max 51 ,metribuzin i s-metahlor.Jedna parcela dan pre kise cistija.A prljavija bukvalno sat dva posle pala kisa .Na ovoj cistijoj se dosta ambrozije provuklo i to ima dosta veca koja je prerasla.A na ovoj prljavijoj parceli nema ambrozije samo ponegde i to sitna.

Juce 10 dan od prvog tretmana Klomazonom 0.1 l/kj + Bentazon 1 l/kj + 3.5 gr/kj Harmonya + lepak.
Primetio sam da na 2 parcele gde je bilo kukuruza prosle godine a tretirne su Adengom a kasnije Hirosimom, soja je pdgorela dobro i zuti se.
Sad, da li je od aktiviranja Adenga ili Terbutilazina ko ce ga znati.
Na drugim parcelama gde je bila soja nema zutila.
Treba da obilazim parcele gde je uradjeno istom dozom a lane je bilo kukuruza, s tim da tamo je bilo tretirano samo Hirosimom bez Adenga pa da vidim jel od Adenga ili od Terbisa iz Hirosime, druge nema.
Dakle juce iz obilaska drugih parcela sada pod sojom a lane tretirane sa Hirosimom bez da se koristi Adengo ustanovljeno je da je soja sasvim ok i da nije ni osetila prvi tretman herbicidima sto znaci da na te dve parcele koje sam naveo iskljucivo je aktiviranje proslogodisnjeg Adenga uzrokovalo podgorevanje soje.
Svakako u kukuruzu postoje silne opcije za unistenje sirokolisnih korova i cak i ambrozije pa Adengo iskljucujem iz upotrebe zauvek!

Da li je neko prskao soju Hirošimom?Izgleda da nisam dobro oprao prskalicu pa sam opaučio 18 brazda soje u dužini nekih 100-nak metara, eno je lepa i žuta kao limun.

Nazad
Vrh