grunt
Član
Дубинско Сенкор,котиледони 1л Бентазона по кј,први тролисак 0.2рампе+0,7Имазамокс јуче опрскана од Сирка и ићиће још 2л Бентазона по кј....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako pocepao total i max? Pa valjda ono sto je bilo vec vani je total doprineo unistenju a ne max.Ambrozija koja je bila pocepao je total i max 51 ovo nova izlazi... dodajem i kalf 0,3 po hektaru na sve ostalo u 1 split
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
Hoce sigurno sve dok je ne vidis skroz osusenu!Још није крај жута је као Лимун али мислим да ће доћи себи Амброзија.
To sam i rekao naveo sam kombinaciju sva sto je bila napolju osusio je total a ne max 51. Sve je ovo novi ponik. Ali samo ambrozija. Ocigledno da max 51 propusti ambroziju. Ostale trave ne izlaze.Kako pocepao total i max? Pa valjda ono sto je bilo vec vani je total doprineo unistenju a ne max.
Max je trebao da ne daje vise ambroziji da nikne!
Pises bez da razmisljas sta pises i cinis greske ili stvarno se ne razumes u tematiku
Gledaj i kod mene u 4 duži i na jednoj i na drugoj isto rađen adengo,šara se soja po malo.Nije mi jasno sta se desilo dok ne obilazim i druge parcele, ali nemam vremena ni da disem od silnog prskanja.
Na svim kriticnim parcelama gde ima ambrozije Metribuzin mi se pokazao kao kerin q …, definitivno moram krenuti sa maxom na tim parcelama.Gledaj i kod mene u 4 duži i na jednoj i na drugoj isto rađen adengo,šara se soja po malo.
Što se tiče maxa imao sam jednu kritični parcelu kod šumice ,uzeta u zakup pre tri g ,muke žive sa ambrozijom jedva sam se izborio ,posle je išla kukuruz adengo ful doza i prošle max u soji ful doza,ove nije rađena hemija na crno danas tj juče prskana ne možeš naći ambroziju.
Eh, bas velika razlika od od 2 dana! Sad ispadne da sat ranije ili kasnije zavisice od ucinka.Izgleda puno zavisi kad je prskano,imam parcele koje su prskane sa max 51 14.04 tamo nema ni traga od ambrozije a parcela koja je prskana 16.04 bas ima dosta ambrozije a ista doza na sve njive isla
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Dakle juce iz obilaska drugih parcela sada pod sojom a lane tretirane sa Hirosimom bez da se koristi Adengo ustanovljeno je da je soja sasvim ok i da nije ni osetila prvi tretman herbicidima sto znaci da na te dve parcele koje sam naveo iskljucivo je aktiviranje proslogodisnjeg Adenga uzrokovalo podgorevanje soje.Juce 10 dan od prvog tretmana Klomazonom 0.1 l/kj + Bentazon 1 l/kj + 3.5 gr/kj Harmonya + lepak.
Primetio sam da na 2 parcele gde je bilo kukuruza prosle godine a tretirne su Adengom a kasnije Hirosimom, soja je pdgorela dobro i zuti se.
Sad, da li je od aktiviranja Adenga ili Terbutilazina ko ce ga znati.
Na drugim parcelama gde je bila soja nema zutila.
Treba da obilazim parcele gde je uradjeno istom dozom a lane je bilo kukuruza, s tim da tamo je bilo tretirano samo Hirosimom bez Adenga pa da vidim jel od Adenga ili od Terbisa iz Hirosime, druge nema.