Herbicidi u soji

Bravo Ervine samo da znaju od kad se gaji soja kod nas.
Kad budem imao vremena pronacicu knjigu koju je svojevremeno stampao sojaprotein i gde tacno pise kada je prva eksperimentalna parcela posejana sojom u PDP Hajducica ( susedno mesto ). Da ne lupam ali mislim da je bilo 60 i neke godine.

Kad budem imao vremena pronacicu knjigu koju je svojevremeno stampao sojaprotein i gde tacno pise kada je prva eksperimentalna parcela posejana sojom u PDP Hajducica ( susedno mesto ). Da ne lupam ali mislim da je bilo 60 i neke godine.
Znam da sam isao u osnovnu skolu pa smo isli u zadrugu sa srpom da cistimo soju,davno je bilo jer sam osnovnu zavrsio 73 god.

Imam još municije,pa ćemo dejstvovati po potrebi. :osmeh:
Od nedelje planiram da radim sirak.
Posle toga u opticaju je Oksasulfuron,Bentazon,Imazamoks i Klomazon pa šta bude trebalo.
Bentazona i Klomazona mogu još pola doze.Oksasulfuron i Imazamoks mogu punu dozu.

Kod mene ovako izgleda posle 0.1 l/ kj Rampe + 1 l/kj Bentazona
Dok ga ne vidim skroz osusen ne verujem mu
3d529d1c0dcbef8e0ab5ca052b7ece54.jpg

dcf05c629f5178068cfaef8a7daf6366.jpg

A sto se tice Metribuzina ovako izgleda parcela koja je tretirana sa 0.25 l/kj Senkora.
Kise je bilo a dejstvo nikako!
A zatim sa Rampom i Bentazonom
Pod hitno dejstvujem sa jos 0.2 l/kj Rampe i 1.5 l/kj Bentazona plus Harmony +lepak

95a9e97c6c4aa897f5d80fe88ee82fdb.jpg

593aa9aef52633c3712bf65ef154eaa7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posle Senkora si isao prvi put sa rampom I bentazonom I sad ces drugi put isto ,mislis da ce amrozija kapitulirati dobre su to doze koju ce popiti

Nisam do sada imao problem suncokreta u soji,ali sam zadovoljan kako je dobio po ušima sa pola doze Klomazona i Bentazona.Nisam slikao manji,on nema šanse da se povrati.
@cicimoric mi je savetovao Oksasulfuron,pa se nadam da će u sledećoj turi uz njega u punoj dozi i pola doze Bentazona i Klomazona,ovaj veći sa'raniti.
Ako koji ostane,radiće srpazon.,

Posle Senkora si isao prvi put sa rampom I bentazonom I sad ces drugi put isto ,mislis da ce amrozija kapitulirati dobre su to doze koju ce popiti
Trebalo bi ali ce jos da se provuce. Veci problem je taj sto ce jos da nikne i kasnije.
Sledi kasnije i spartanje.
A za srp i cekic😂 pardon motika, nikad kasno nece biti iako sam sit toga.
Videcu sa mojim partizanima kakvog ce biti raspolozenja!

Da li kletox nosi samonikli kukuruz?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh