Herbicidi u soji

Ja ovih dana kopam sa sinovima 2,2 ha soje. tj pretrčavamo soju. Nadam se da neće biti ni jednog površinskog prskanja.Moraću sutra uslikati, sinovi će to posle staviti na komp, ja nisam upućen u te aktivnosti.

Prolazim pored jedne njive i znam da je vlasnik radio sa 160 gr Max-a po ha. Ono je milina videti. Nigde travke, a ja prosle isao sa 120 gr po ha i provuklo se dosta ambrozije. Moracu sledece godine uvesti ponovo prskanje na crno.
Inace zavrsio danas ako se to moze nazvati drugi split 3,5 dl Xinca(bromoksinil) i 2l Savazona po ha posto je to puna doza. Videcemo rezultate. Inace Ritmiks plus u dozi od 1l po ha u prvom splitu je odneo dosta ambrozije u kotiledonima, onu malo vecu je samo počešao.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Nesko, samo da padne dobra kiša pa makar i prskao posle. Sto kila soje po ha za jedno prskanje, a kiša puno više dodaje.

Max 51 samo puna doza,moze 160 gr po ha,plus neki s metalohlor 1.2 l po ha,slabija doza propusti ambroziju

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

provukla e pepeljuga išao sa corumom, savazonom i harmony. malo zakasnio sa prskanjem. šta bi smeo posle toga

Koliko klomazona najvise idete u soji posle nicanja ?.Isao sam prvi put sa 0.2l/ha ,jel bi mogao jos toliko drugi put ?.

Trebalo bi po uputstvu da možeš još 0,3 l po ha. Koja a.m najbolje rešava poponac i u kojoj dozi?

Poslednja izmena:
Planiram prvo da uradim sirak pa tek onda drugi split za širokolisne. Koliko je dovoljno razmaka između ta dva tretmana?

Dali mogu u drugom tretmanu od široke trave uz pola doze Coruma dodati i 0,2 L Rampe i 4 gr Harmonija po hektaru. Ima samoniklog Suncokreta u prvom tretmanu Corum ga je dobro zaustavio.

Nazad
Vrh