Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde sam ja napisao da posle kiše neće biti ambrozije???@Švajger
Pisao sam i ranije a i sad @pavelbr -u sam odgovorio! Zavisno od korova i njihove velicine!
@Darko Dren
Znaci da u slucaju kise posle prskanja Metribuzinom nece vise biti ambrozije?!
Tesko!
nisam radio metribuzinom,to je zemljisni herbicid jel?njema treba kisa ?valjda zato kod nas slabo se koriste zemljisni herbicidi,obilaze kise..Ponavljaj slobodno! Moras zbog drugog samoniklig suncokreta a i ostalih korova.
Ako u medjuvremenu nesto od prvog kontigenta korova je prezivelo i pocelo da raste rokaj 1 l Bentazona a mozes i 1.5 l po kj uz istu dozu Rampe.
Zasto je krenulo kerece grozdje? Jesi radio Metribuzinom? Ranije Pivot nije dozvolio kerecem grozdju da dise, jednostavno nije se pojavio posle Pivota!
Ok, nisi rekao da posle kise ali zar se ne podrazumeva da posle kise deluju zemljisni herbicidi, u ovom slucaju Metribuzin?Gde sam ja napisao da posle kiše neće biti ambrozije?
U buduce koristi obavezno Metribuzin posle setve kako bi izbegavao nicanje mnogih siroko lisnih korova. Jako je efikasan za bezbroj drugih siroko lisnih korova osim sto moje iskustvo od kad se pocelo raditi kod nas sa Metribuzinom govori da je kerin k...c kad je ambrozija u pitanju!nisam radio metribuzinom,to je zemljisni herbicid jel?njema treba kisa ?valjda zato kod nas slabo se koriste zemljisni herbicidi,obilaze kise..
Ok, nisi rekao da posle kise ali zar se ne podrazumeva da posle kise deluju zemljisni herbicidi, u ovom slucaju Metribuzin?
A ti si naglasio da pazim jer kod vas je ambrozija dominantna i bez Metribuzina nema ciste soje.
Sto znaci da verujes da je Metribuzin adekvatan zemljisni herbicid za suzbijanje ambrozije.
I na kraju postavljas mi pitanje koje je van svakog smisla!
Sad vec i kenj.s. Pa eto mozda i ne znam da ga koristim bitno je da ti znas.Posle kiše je mnogo manje prisustvo ambrozije tamo gde je tretirano metribuzinom i može se daleko lakše i jednostavnije suzbiti.
Nemam ja šta da verujem ili ne verujem, probam pa vidim.
Metribuzin je ADEKVATAN zemljišni herbicid za smanjenje prisutnosti ambrozije. Ono što posle krene ili ostane suzbije se lako.
Znamo svi ovde da si protiv Metribuzina.
Možda kod tebe ne radi radnju, ili ne znaš da ga koristiš.
Ambrozija kod nas se pojavila u jednom delu atara pre vise od 15 god i postoje parcele gde se cak vrti soja, kukuruz a ambrozije nevidjeno je koliko ima.
Na takvim parcelama a hvala Bogu imam ih samo par kj ambroziju je skoro nemoguce suzbiti skroz jer nice i u Julu.
Kad govorimo o ucinku Metribuzina i suzbijanju ambrozije na takvim parcelama onda dolazimo do toga kolika je moc tog herbicida.
Dakle ako na 1 m2 posle upotrebe Metribuzina izniklo 1000 biljaka ambrozije a bez da se upotrebi izaslo bi 1500 biljaka to znaci da apsolutno nema efekta.
Bravo Ervine samo da znaju od kad se gaji soja kod nas.Prvi put se Ambrozija pojavila 80-ih godina proslog veka u Starom lecu i odatle se pocela siriti. U nasoj opstini jos uvek je mnogi zovu Leckom travom bas iz tog razloga sto se tamo pojavila i ljudi nisu znali sta je to i tako su je krstili.