Herbicidi u soji

Jel sme da se meša rampa sa corum, prskam split corum pa bi na jednu njivu ubacio rampe da pojačam jer mi se pojavila sitna ambrozija

Ja sam na par njiva radio corum i kalif, tako da može slobodno.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kolko moze kalifa uz corum na hektar kad se ide u splitu? Nikad do sad nisam radio sa rampom, pa da proverim kod vas. Ili mozda rampu da stavim u drugi split a prvi cist corum?

Kakva su vam iskustva sa klomazonom I psenicom ,jel sejao neko na takvoj parceli ujesen psenicu

Trebam za cicak jos jednom ici sa klomazon,oksasulfuron i bentazon ali soja nikako da dodje sebi,sporo jako napreduje,naborani listovi,nzm koja hemija joj smetala,deluje da je u pitanju max 51 120gr/ha sa totalom pre nicanja,nzm sta drugo jer deo soje,zadnja slika, je dobar gde nisam tretirao zemljisnom hemijom i totalom....Komsija je prskao totalom kad je moja nikla,ali ne verujem da je tako zahvatila siroko svu moju soju ,moracu jos proveriti tacno dokle je losa soja...Nzm jel mozda bila neka kisa pa se odbijale kapljice vode od zemlje po soji i tu je ostao deo totala ?,ili tako nesto ...

https://postimg.cc/PLcjmm7y]
[/URL]
202209051.jpg
[/URL]
[/URL]
20220509-121250.jpg
[/URL][/url]

Moze,ja imam zito gde je radjeno 300mil/h Klomazona 480 i nema problema,doduse palo je od prskanja do setve oko 90lit kise,tanjirano je i spremirano,izgleda kao i na ostalim predusevima.

Isao sa 2,5dcl po ha Kalifa480 a on je jaci od Rampe360(klomazon).Gruber po sojistu i pšenica .Na jednoj parceli pola je bilo odradjeno sa tom kombinacijom a pola nije prskano .Razlike u psenici nije bilo.E sad kise je padalo koliko je padalo to ne znam.Moje iskustvo.

Nazad
Vrh