Herbicidi u soji

Kolege od cega amrozija i trava budu posle prskanja bele. To sam video da komsija radi.
Mi smo isli coru i deluje na malu ambroziju maltene u kotiledonima ako je malo veca nece da odnese. Da li to sto od cega bude bela moze da se doda u korum?
Ako se ide rampe da li je bolje odmah dodati u prvu turu koruma ili u drugu? Prolse godine smo isli u drugoj turi pa mi ta soja bas zaostala i manja bila od rampe nego na sredini njive.
Dosta su ciste njive ali imam utisak da iz godine u godinu se povecava okolo nuz komsije i u prekajama amrozija.
Nisam bas neki znalac pa zato pitam :)
Hvala.
Rampa

Beli od Rampe,Kalifa... aktivna materija Klomazon.
Mozes da dodas, a kad ces dodati to korov diktira.
i oprezno sa njim ko seje psenicu posle soje.. klomazon moze i dubinski i povrsinski da se rade korekcije, mana je treba paziti na doze zbog psenice i jos jedna mana je da zbuni i sirak. ako radite split tretman kasni tretman u soji pred sirak zbuni sirak zaustavi ga i onda ne usvoji sirak neki npr kletox ili flupisor

klomazon se koristi u korekciji i u duvanu, u paprici male doze tipa 0.1lit po ha...x2

Kod nas rokaju i po 0.3 l/kj klomazona ako imaju vise ambrozije u jednom tretmanu.
Ja koristim 0.1-0.15 l/kj klomazona + 1 l/kj Bentazona + pola Harmonya u prvom tretmanu i ponavljam posle 12-15 dana istim tretmanom.

Nemojte stedeti bentazon u soji. Soja je vrlo torlerantna na bentazon. U prvom prskanju kad radite korove koji su izasli slobodno idite sa ukupno 2 l bentazona po Ha, a u slucaju nuzde i 3. Mozete ga mesati sa svim herbicidima, osim naravno za sirak.
Ja sam prskao kasno nikli cicak kad je soja bila skoro redove zatvorila i osim malo ozegotina na rubovima lista nikakvih negativnih efekata nije bilo. U maloj soji nema bas nikakvu fitotoskiju.

Bentazon u soji je kao laudis u kukuruzu

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ima li neka "hirosima" za soju ? ,problem na parceli uglavnom ambrozija ...

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

876ac57335f5b8870c0b68de54babdd9.jpg

Udario ja screenshot.
Velim, zatrebaće….

Ma ne citaj to! Lazuu 😂😂😂

Zezam se. Dinox je odlican protiv ambrozije ali ako mislis da cekas da naraste do clanaka ambrozija onda ti nijedna hemija nece pomoci. Eksperimentisem svasta na soji od hemije i skromno iskustvo mi kaze da ne zurim sa setvom. Od polovine aprila pa na dalje setva kako bi korovi mogli da krenu a soja da se tek pokaze na redove. Valjanje obavezno. E kad se naprave uslovi da vecina semena korova krene da izlazi u isto vreme kada i soja onda prvi split prskati i tek tu moze nesto imazamox da pomogne. Drugi split kroz desetak dana i onda oksasulfuron i neki bentazon da obara jer bentazon voli lisnu masu. Dodas ako imas para i klomazona malo zbog zemljisnog delovanja. Iza toga spartanje i soju mozes da slikas i prodajes fotografije kao stock fotografije za ilustracije 😁.
Ali ako imas neke prljave zilave ritine kao ja sto pomalo imam e tu onda logika kaze laku noc i samo max doze pomazu a mozda cak i pre-em hemija

Mozda pre-em hemija?
To je sveto pismo u soji. Probajte da namerno preskocite odredjene delove parcele pa cete se uveriti.

Nazad
Vrh