Herbicidi u soji

Sve se moze kad se hoce... ali ja ne bih to radio.
Takodje mislim da je bentazon mnogo selektivniji na soju nego imazamox (manje "steti" soji b nego i).

Da li netko iz Šida ili okoline moze preporuciti poljoapoteku koja je najpovoljnija za herbicide?Kupovao bih Rampu,Max 51 i Lodin za psenicu .

Da li ima rafal zemljisno dejstvo (ako se ne uzore njiva napr. na sledeci usev, t.j. psenicu)? Mislim da ne, ali da pitam.

Momo ja sam isao prosle godine split 0.15 l rampe prvi put, pa za 10 dana opet 0.15,ove godine cu ici 0.2 i 0.2 sve ukupno 0.4 l po ha, plus sve ostalo

Jel Sencor Plus (Metribuzin) ima bolje ucinak od Max 51 (flumioksazin) na Bocu obicnu,Xanthium Strumarium ?.
Ja bih morao koristiti sencor-a 0.35l/ha zbog humusa ispod 3%,mada i Max 51 bih morao smanjiti na 100-110 gr po ha.

Ja ove godine planiram ici u splitu 0.2 r
Rampe, 2 l Savazona i 5 g Harmonija po Ha, za 10 dana bih ponovio isto sve u zavisnosti od ponovnog nicanja trave. Da li je to mozda prejaka konbinacija? Prosle godine mi se provukao cicak, abrozija na ritskoj zemlji a isao sam u dva puta slabiju konbinacija 0.15 Rampe, 1 l Savazona i 5 g Harmonija po Ha

Sencor Plus koristim par godina i solidno se pokazao. Idem ga 0,5 l/ha. Nisam još koristio Max 51 a možda bi trebalo da malo šaram. Ne koristim ga jer mi je zemljišto slabo sa humusom i obično idem posle pšenicu na tanjirano, a nešto sam načuo da Max nije baš za te situacije.
Sencor vrlo slabo, skoro nikako, ne deluje na kereće grožđe i ima ga baš dosta u soji posle.Cenovno je tu negde sve.

Jel Sencor Plus dobro resava Bocu obicnu ?.Vidim nema tog korova navedenog u spektar delovanja,ne sumnjam da ne deluje,samo ako ga nisu naveli mozda i nema dobro delovanje na taj korov ?.
Meni nije problem max51 koristiti jer ne sejem psenicu ,samo soja na soja je u pitanju,mozda kukuruz bi isao sledece godine,ali nije sigurno.

Ako odradite na crno sta koristite posle za korekciju? Posto ja prosle godine prvi put isao na crno ali onda zbog straha isao split sa corumom i tifani,nisam imao intervrncije cupazona pa razmisljam dal ici isto tako ili ima neka jeftinija kombinacija

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Jedan kolega posle dubinskog ide samo jedan split sistem, 1 L Corum + tifani+ 1L Galbenon i gotovo do kambajniranja. I naravno 1 špartanje kasnije.

Jel Sencor Plus (Metribuzin) ima bolje ucinak od Max 51 (flumioksazin) na Bocu obicnu,Xanthium Strumarium ?.
Ja bih morao koristiti sencor-a 0.35l/ha zbog humusa ispod 3%,mada i Max 51 bih morao smanjiti na 100-110 gr po ha.
Ja sam radio sa maxom 2 zadnje g sve reši dobro osim čička i suncokreta samoniklog,tako da ako se oslanjaš na njega da ti reši čičak(bocu) bolje nemoj.

Nazad
Vrh