Herbicidi u soji

Ja sam godinama radio senkor plus 0.5 i s metalohlor 1do 1.2l po Ha. I sto ste pricali provuce se poneko kerece grozdje i poponac. Zadnje dve god radim max51 120g plus + frontier 1l po Ha i provuce se čičak a popanac dosta dobro max davi pogotovo kad ranije uradim finisnu pripremu pa popanac krene i jos neke trave u kotileodonima to max nosi. Pa uglavnom posle nema korekcije uglavnom spartanje a nekad bude da napravim mix sa pola doze ako probije korov.

Prosle godine pred kisu ( palo preko 30lit kise) prskao sa sencor+ i nisam primetio da je ista odradio,posle isao sa rampom,promoni ,corum i savazon

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Ja sam prosle godine posle max-a51 vodio borbu samo sa ambrozijom.Resi on onaj prvi talas, al posle krece drugi, treci, cetvrt nikad kraja nicanju ambrozije.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Ko će ga znati. Sencor ima akt.materiju metribuzin 600 gr/l Proman ima metrobumuron 500 gr/L Mistral ima akt.materiju metribuzin 700 gr/L....
Da li su metribuzin i metrobumuon isti, samo nebo zna i po koji hemičar.

Mislio sam ove godine ici sa rampa+ corum+savazon+simfony . Da li ostaviti Corum ili da ga izbacim i pojacam Savazon? Vasa misljenja ....

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Cenovno idu oko 2L Savazona za 1 L Coruma, mada u korumu ima i akt. materije Imazomah, bem li ga.
Neki su kod mene radili 1 L Coruma + 1 L Savazona + simfoni i bilo je dobro.

Probajte soju dubinsko frontier i sencor.

i posle samo pola doze corum i dinox

corum je oko 2900 frontier vp cena oko 18e

sto se tice soje u pola doze raditi obavezno ko ide malo vode moze i 1/3 doze...

bentazon + imazamoks neki kinezi ili corum
dynox bar 30-40g po ha
neki kineski harmony 8g
i okvasivac i cista svaka njiva

Poslednja izmena:
Kolege od cega amrozija i trava budu posle prskanja bele. To sam video da komsija radi.
Mi smo isli coru i deluje na malu ambroziju maltene u kotiledonima ako je malo veca nece da odnese. Da li to sto od cega bude bela moze da se doda u korum?
Ako se ide rampe da li je bolje odmah dodati u prvu turu koruma ili u drugu? Prolse godine smo isli u drugoj turi pa mi ta soja bas zaostala i manja bila od rampe nego na sredini njive.
Dosta su ciste njive ali imam utisak da iz godine u godinu se povecava okolo nuz komsije i u prekajama amrozija.
Nisam bas neki znalac pa zato pitam :)
Hvala.

Nazad
Vrh