Herbicidi u soji

Kod nas tugovala soja prosle godine od pre-em samo tako. A valjane soje kod nas tek katastrofa. Sigurno da nije svuda tako, po meni dosad najbolje pravovremeno prskanje dok su mali korovi, sve ostalo nije se ok pokazalo.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Ma ne citaj to! Lazuu 😂😂😂

Zezam se. Dinox je odlican protiv ambrozije ali ako mislis da cekas da naraste do clanaka ambrozija onda ti nijedna hemija nece pomoci. Eksperimentisem svasta na soji od hemije i skromno iskustvo mi kaze da ne zurim sa setvom. Od polovine aprila pa na dalje setva kako bi korovi mogli da krenu a soja da se tek pokaze na redove. Valjanje obavezno. E kad se naprave uslovi da vecina semena korova krene da izlazi u isto vreme kada i soja onda prvi split prskati i tek tu moze nesto imazamox da pomogne. Drugi split kroz desetak dana i onda oksasulfuron i neki bentazon da obara jer bentazon voli lisnu masu. Dodas ako imas para i klomazona malo zbog zemljisnog delovanja. Iza toga spartanje i soju mozes da slikas i prodajes fotografije kao stock fotografije za ilustracije 😁.
Ali ako imas neke prljave zilave ritine kao ja sto pomalo imam e tu onda logika kaze laku noc i samo max doze pomazu a mozda cak i pre-em hemija
Ne bih se slozio. Kad se radi ovako da preskaces aktivne materije preskocis u neku vrstu korova koji kasnije pobegne do drugog splita i onda tuga. Oprskano preko vise od 10 000 jutara svake godine sigurno soje :D
moj zetonja voli corum i harmony. i ja mu kazem nece da moze samo to propustice nesto obicno palamidu i po jos nesto.
kad se namesti godina dubinsko prskanje i cisto na kraju pola doze svega i kraj. uglavnom se ne sparta njiva. totali su preskupi ove godine.
klomazom koliko je dobar toliko je i los. u malim dozama pobeli sve. zbuni sve. ali ako se ne dozira opet povrati se sve... licno ga ne volim bas ali kad se zalihe dynoxa utrose do kraja onda ce morati on.

ujedno je i pitanje kakve posledice ostavljaju frontier sencor i npr komersant primenom na zemljiste u istoj godini.... dubinci koliko su dobri toliko su i losi za naredni usev

dynox plus neka zamena za corum i zamena za harmony cistio sam njive koje su bile tepih tepih trava ambrozije sa pola doze sve izgori cak i ambrozija od 10 cm. normalno je bitno i koliko vode po ha tj kj(po kj bi trebalo 80-130)lit. od previse dynoxa soji izgori ivice lista. od previse imazamoksa pozuti kao limun zato ga maksimalno smanjim.

Zhexy, jel može za 1 ha kombinacija: 40 gr. Dynox + 1,5 L Savazon + 20 gr. Ikarus + 4 gr. Harmony ?

Ne bih se slozio. Kad se radi ovako da preskaces aktivne materije preskocis u neku vrstu korova koji kasnije pobegne do drugog splita i onda tuga. Oprskano preko vise od 10 000 jutara svake godine sigurno soje :D
moj zetonja voli corum i harmony. i ja mu kazem nece da moze samo to propustice nesto obicno palamidu i po jos nesto.
kad se namesti godina dubinsko prskanje i cisto na kraju pola doze svega i kraj. uglavnom se ne sparta njiva. totali su preskupi ove godine.
klomazom koliko je dobar toliko je i los. u malim dozama pobeli sve. zbuni sve. ali ako se ne dozira opet povrati se sve... licno ga ne volim bas ali kad se zalihe dynoxa utrose do kraja onda ce morati on.

ujedno je i pitanje kakve posledice ostavljaju frontier sencor i npr komersant primenom na zemljiste u istoj godini.... dubinci koliko su dobri toliko su i losi za naredni usev

dynox plus neka zamena za corum i zamena za harmony cistio sam njive koje su bile tepih tepih trava ambrozije sa pola doze sve izgori cak i ambrozija od 10 cm. normalno je bitno i koliko vode po ha tj kj(po kj bi trebalo 80-130)lit. od previse dynoxa soji izgori ivice lista. od previse imazamoksa pozuti kao limun zato ga maksimalno smanjim.
To da ambrozija od 10 cm izgori,i pravi neka kombinacija tepih,to je prica ,pricam ti pricu,nema od tog nista .

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Uvek stojim iza onoga sto sam rekao :)

Cak sam probao i sa 1/3 doze kod mene mozda da sam isao 80lit vode uspelo bi i to skroz :D

U hrvatskoj rade samo dynox lagunu 3x 50g po ha... Valjda im samo to receno da moze. Bar su tako pre radili dok im nije zabranjena laguna

Zhexy, jel može za 1 ha kombinacija: 40 gr. Dynox + 1,5 L Savazon + 20 gr. Ikarus + 4 gr. Harmony ?
po ha 40g dynox, 1lit savazon, 0.5 lit ikarus ili 0.4lit i promoni mozes 5-8g. granule prvo, okvasivac na kraju. i to na 200-220 lit vode po ha vrh ce biti , malo ce dobiti i soja ali trebalo bi biti cisto da se dvoumis hoces li drugu split dozu opet prskati.

a za drugu dozu mozes isto ili spartaj. Malo je nezgodno nema vlage nista od korova skoro nije ponicalo....

Pre svega ne mozes ovako na pamet da odredis doze, to se cini na licu mesta i kolicinu odredis prema uzrastu korova!
Primera radi, ako su pepeljuga, stir, samonikli suncokret i ambrozija prerasli vise od 4-5 cm visoke, ove doze su toliko slabe da ce to biti samo bacanje para.
Ako su do 1cm visine vec je druga prica.
U slucaju tretmana Metribuzinom osim ambrozije i samoniklog suncokrete ne bi trebala nikako pepeljuga i stir izaci.

Posle metribuzina izlaze Ambrozija, samonikli suncokret i cicak a ostalo stopira. Citao sam malo temu i video da je neko spominjao da ima problema sa divljim graskom. Ogromna kolicina totala treba da se to unisti ( 6 ili vise lit/KJ ali se to ne isplati). Postoji mnogo jednostavnije i jeftinije resenje koje je nekoliko puta ucinkovitije protiv tog korova. Zove se MAX 51. U dozi od 80g/ha i posle 3 dana je grasak totalno suv.

Posle metribuzina izlaze Ambrozija, samonikli suncokret i cicak a ostalo stopira. Citao sam malo temu i video da je neko spominjao da ima problema sa divljim graskom. Ogromna kolicina totala treba da se to unisti ( 6 ili vise lit/KJ ali se to ne isplati). Postoji mnogo jednostavnije i jeftinije resenje koje je nekoliko puta ucinkovitije protiv tog korova. Zove se MAX 51. U dozi od 80g/ha i posle 3 dana je grasak totalno suv.
Folijarno po soji nikloj ili pre nicanja max51?

Imam takođe na jednoj kupljenoj parceli divljeg graška i nisam ga uspevao rešiti u soji.Nisam koristio MAX 51,isto pitanje kao i gore iznad jel ide pre nicanja ili može folijarno?

Taman sam hteo reci nice kad i repa nikne od prilike 10-ti april.
Imao sam ga u kukuruzu i Monsoon Active ga nike resio, zato je iduce godine od Lontrela fasovao

Да ли је могуће користити у соји одма после сетве апре ницања значи други трећи дан користити Матон питам дали је неко радио Зато што се негде наводи да се матон уноси у биљку преко зелених делова и мало из корена а у неким упуствима се само спомиње лист као место уласка у биљку Да ли је он уопште земљишни херицид Интересујеме због цене јер је разлика велика занима ме да ли је неко пробо и дали има последица

Nazad
Vrh