Herbicidi u soji

Да ли је могуће користити у соји одма после сетве апре ницања значи други трећи дан користити Матон питам дали је неко радио Зато што се негде наводи да се матон уноси у биљку преко зелених делова и мало из корена а у неким упуствима се само спомиње лист као место уласка у биљку Да ли је он уопште земљишни херицид Интересујеме због цене јер је разлика велика занима ме да ли је неко пробо и дали има последица
u prevodu da ustedis da ne ides totalom :D

Да ли је могуће користити у соји одма после сетве апре ницања значи други трећи дан користити Матон питам дали је неко радио Зато што се негде наводи да се матон уноси у биљку преко зелених делова и мало из корена а у неким упуствима се само спомиње лист као место уласка у биљку Да ли је он уопште земљишни херицид Интересујеме због цене јер је разлика велика занима ме да ли је неко пробо и дали има последица
NE!

Period poluraspada 2,4D je 14 dana. Znaci moglo bi 14 dana pre setve da se odradi. To smo radili par puta bez problema. Znaci vise od 21 dan od prskanja do nicanja.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Period poluraspada 2,4D je 14 dana. Znaci moglo bi 14 dana pre setve da se odradi. To smo radili par puta bez problema. Znaci vise od 21 dan od prskanja do nicanja.

Ja sam probao par redova maton i bonaca par dana pre nicanja soje.Nista ja tu nisam primetio lose po soju.I totalom sam radio vec kada je soja imala ponegde redove,isto nikakva steta po soju

Zavisi od vremenskih prilika. Vlaznosti zemljista... ako je suvo verovatno ce manje biti problema.

Posle metribuzina izlaze Ambrozija, samonikli suncokret i cicak a ostalo stopira. Citao sam malo temu i video da je neko spominjao da ima problema sa divljim graskom. Ogromna kolicina totala treba da se to unisti ( 6 ili vise lit/KJ ali se to ne isplati). Postoji mnogo jednostavnije i jeftinije resenje koje je nekoliko puta ucinkovitije protiv tog korova. Zove se MAX 51. U dozi od 80g/ha i posle 3 dana je grasak totalno suv.
Ja planiram 160g na hektar max 51 posle setve a pre nicanja

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Moze i drveni sporet aliii,mani te se 2,4D u soji i suncokretu,ostavlja mali film na zemljistu i problem,total deluje samo na zeleno.
Max 51 moze i kada nikne soja 2-4 troliske,kao i u Suncokretu mesto Vibale,to je isto kao i Pledge WP50.

Ne sejes dok nema vlage u setvenom sloju. Dubina setve je oko 3cm i u maju.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Pre 15 godina smo zadnji put sejali u suvu zemlju. Racunali smo da ce pasti kisa a i pala je nekoliko puta ali u malim kolicinama i propalo je seme. Rezultat je bio da smo preko 100 kj morali da presejemo. Tad sam se zarekao da sejem samo kada su uslovi za nicanje sigurni.

Ne sejem soju nikad tako plitko na 3 cm. Neka minimalna dubina je 5 cm.

Nazad
Vrh