Herbicidi u soji

Danas prskao fuzilejdom drugi put jer je takva cudna godina da sirak neravnomerno nice. Pride tome dolazi i raniji tretman imazamoksom koji ga je sam osamutio i stopirao

Wendu sejana 7.5. Na 50cm. Izborili smo se sa korovima 4 puta prskana.
416c6ba19aee81dbe6dfb4cb03d3bf60.jpg
b7821da0c928bc3164bfcd4b212403c5.jpg

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

I kod mene borba sa sirkom traje, mada cu izaci ja kao pobednik. Jutros sam ustao u 4 i u 4:30 vec bio u njivi da oprskam sirak koji se ponovo povampirio.

Evo dve slike kako je izgledala njiva pod sirkom. Oprskana sa focus ultra u dozi od 1,5L/ha. Mogu reci da sam prezadovoljan.

Evo i danasnjeg rada. Flekovanje preskocenog sirka od proslog prskanja, i danasnje prskanje isto sa focus ultra.

barclays bank phone number

Tretiran S metalhlorom posle setve, kao i da nije. Kasnije se od metribuzina kao malo zazuteo (muhar je ubijen) i od kise krenuo da osvaja. Ali dobro je dok ima cime da se zaustavi. Posle ovog danasnjeg prskanja, mislim da je soja pobednik.
Sad fali "samo" kisa. Pukotine su u nekim delovima njive uzasno velike. Mogao bih ovu sliku da okacim i u temi o vremenskim uslovima. Da ljudima bude lakse :D

Ja u vrtu imam problem sa sirkom, koji sam frezom još usitnio, i sada iz svakog komada ide po jedna gadna biljka.
Pošto baštu ne prskam hemijom, načupao sam se samo tako, a on se i dalje besomučno pojavljuje.
Kakva je to napast, kada probije krompir i raste kroz njega.
Dobio sam fobiju od sirka, nemam ideju kako da se izborim sa ovim čudom.:unsure:

Radio sam do sada imazamoks 1l/ha, piano 4g/ha, savazon 3l/ha i rampe 0.3l/ha, od par puta u roku od 9 dana.
Danas sam obilazio i vidim da ima brdo nove ambrozije. Mogu li sa čim prskati i u kojoj dozi? Soja je več 25-30 cm visine, cvjeta polako
Hvala unaprijed

Radio sam do sada imazamoks 1l/ha, piano 4g/ha, savazon 3l/ha i rampe 0.3l/ha, od par puta u roku od 9 dana.
Danas sam obilazio i vidim da ima brdo nove ambrozije. Mogu li sa čim prskati i u kojoj dozi? Soja je več 25-30 cm visine, cvjeta polako
Hvala unaprijed

Ja ne bih smeo nicime (protiv sirokolisne) da prskam soju u tom uzrastu.

Ja sam moju u pocetku cvetanja isao sa 1l ha savazona, nesto malo imazamoksa takodje oko 0.2l po ha, sto mi ostalo,bilo nesto cicka sto je prethodna hemija propustila i nisam hteo tako da ostavim.

Nazad
Vrh