Herbicidi u soji

Rampa i
Prvi tretman 80g oxsona + 8 g sinfoni+ lepak 0.25l
Po hektaru
Ucinak : cicak kaput ,poponac kaput tatula kaput, pirevina kaput sirak iz semena kaput, sirak iz rizoma dobio po nosu al Fuzilend ga ceka.
Ambrozija dobila po glavi al nece pasti.
Sutra 2 litre savazona + 0.5 rampe.
Imateli kakvu sugestiju da se sta doda ili pojaca za sutrasnji udar??!
Rampa i savazon odradili posao.
Prskano pre 10 danas, sve zbrisano sem starije ambrozije kojoj je bela glava i stoji i beli.
Dal ce da preboli ce da vidimo : D

Мени је 0,65по кј Фокуса одрадило одличан посао у соји до душе ни сирка није било онако као тепих него на огумке а ценовно у класи свих генерика....
IMG-20210617-111014257-HDR-1.jpg
Данас друго шпартање ове увратине су увек лоше угажене сто пута.....овим атаром тј том Шумом у правцу ја маневришем са комбајном и стиловком.Са овог места где сам сликао задњи крај комбајна се диже кад идем доле био Житни или Кукурузни адаптер.

Meni je Rafal u kolicini 1,75l po ha odradio odlican posao, mada na jednom delu sam isao i 1l Ažila po ha i tu je sirak dobio po tamburi dobro.Mozda malo vise mi se sviđa kako je Rafal uradio jel je sirak na 9 dan do zemlje vec crven.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Kod nas uništiše kukuruz dikambom, izgleda da je brojanje listova komplikovana rabota.Soja se gotovo i ne seje pa smo bezbedni maksimalno po tom pitanju.

Nije dikamba problem toliko koliko i zanosenje hemije tj dobro poznata ''magla'' pri prskanju.Kod mnogih ako nema magle pri prskanju ,to nije dobro,mora veci pritisak ....Ja sam sam sebi komsija na nekoliko parcela,tj imam po nekoliko useva na istim,na jednoj kukuruz i soja,i tek prvi red soje do kukuruza je nesto nizi,a kukuruz tretiran,dikamba,2.4d,terbutilazin i mezotrion.

Svake godine gledam da imam kukuruz na jacoj zemlji da bi imali sta vrsiti na jesen ako zasusi,a tu je i soja,koja se seje samo na jacoj zemlji,na ostaloj ne bi od nje bilo nista.Ovo je jedino moguce ako cepam parcele na vise useva,zbog plodoreda.

Nabavio sam Targa super za sirak u soji. Vidim da pise da se ne sme tretirati soja u cvetu. Da li je aktivna materija iz targe nesto posebno agresivna, ili odraditi tretman u sumrak/po mraku kao i sa ostalim a.m koje se koriste u soji za sirak?

Nazad
Vrh