Herbicidi u soji

@mixer87kac ja u utorak idem savazon 1,5litra i rampu 0,25na hektar soja krece treca troliska u prvoj sam isao korum 1,8 na hektar i piano 8g. Sve su preporuku za rampu do 0,250 na hektar gde god sa sta video za soju do 3 troliske, @nikola ilic to bolje zna. Od korova svasta je bilo.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Moja soja 4-5 trolistak, jel može rampom?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pise da ide do 3 troliske neznam treba da se javi ako je neko radio kasnije.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ja sam tek prosle godine koristio Klomazon po prvi put, doduse na vise desetina kj i to u razlicitim velicinama soje i zemljista.
Ove godine svu soju sam tretirao Rampom ( zamenjen Pivot koji ne deluje na samonikli suncokret ) u split aplikaciji sa 0.11 l/kj + ista kolicina u drugom tretmanu osim na nekim parcelama gde nije bas crkla ambrozija i tu u drugom poduhvatu je islo 0.15 l/kj ( naravno u kombinaciji sa Bentazonom).
Neko zapazanje je to sto sam primetio da bolje podnosi soja Rampu kad je nesto veca odnosno u drugom tretmanu.

Prosle godine oprskam soju i prvoj troliski,kombinacija 1.7l saavazona po ha dinox 80gr ha i promoni,posle toga sam je ospartao i kada je zatvorila redove bilo je i ambrozije dosta koja je kasnije izbila,uzeo sam onda Rampu i isao sam nje 0.3 po ha i punu dozu koruma oprskao sam 4j posle tri dana soja je bila pozutela a ambrozija visine 20-30cm se istopila,soja se posle par dana oporavila i nista joj nije falilo...

Moze do 4-te troliske ali to bas ako ne stignes ili izbije neka ljuta trava,ovako do 3-ce se sve resi.
Soja bolje podnosi Klomazon u vecem stadijumu kao i Bentazon,sto kaze Grunt bolje i da malo soja boluje nego da se njakas u zetvi.
Ko to nije pasirao u zetvi nezna sta je njaka sa metlom i ambrozijom,naravno i kerece grozdje.
Zito moze posle ali ako od upotrebe do sejanja padne 80-100lit kise da malo svuce u zemlju na razgradnju.
Pricam o kolicini Klomazona(480gr akt.mat.) 0,3-0,4lit/h.

Bice malo trsko soji, al ce se oproraviti. Ocekujem da i najveca ambrozija bude sprzena. Ostali korovi nemaju sansu.

Ja sam isao sa bentazonom do 6lit/ha, i 18gr harmony/ha u tri tretmana pre par godina. Podnela je to soja dobro, palamida je bila najveći problem koju sam uništio sa tim dozama. Najbolje merilo da se vidi koliko koja hemija zaustavlja usev je da ostane neki deo netretiran. Tako se moze videti koliko zapravo svaki tretman zaustavlja usev.

Sve i svaki usev hemija malo stopuje,ali opet kazem njaka je u zetvi ako bude trave,pogotovo kod soje,riba se do zemlje i sve usisava,gusi,dize vlagu,odbijaju na primanju...maaa zlo,zlo....

Šta mi onda preporučujete za problematičnu parcelu i ambroziju? Da ubacim još nešto pored rampe? Tretirana je samo corumom 2x0,5 lit po jutru a planiram kukuruz posle...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ja bi isao 400mil/h Rampe(ima manje akt.mat. od Kalifa,Kalif 250mil)+2lit/h Savazona(mada je Galbenon ok ove godine).

Nazad
Vrh