Herbicidi u soji

Zato sto ostecuje jako tkivo biljke ,pali . Uljni okvasivaci prave vise stete nego koristi , moje misljenje.
Inace zna li neko , koji su sinteticki okvasivaci a koji ne ? Trend , Dash ,.?

Prvi tretman 80g oxsona + 8 g sinfoni+ lepak 0.25l
Po hektaru
Ucinak : cicak kaput ,poponac kaput tatula kaput, pirevina kaput sirak iz semena kaput, sirak iz rizoma dobio po nosu al Fuzilend ga ceka.
Ambrozija dobila po glavi al nece pasti.
Sutra 2 litre savazona + 0.5 rampe.
Imateli kakvu sugestiju da se sta doda ili pojaca za sutrasnji udar??!
Okson ukupno mozes i do 100gr po ha u splitu a mozes i bentazon dici za jos litru ali ovo sto planiras trebalo bi da bude šok terapija. Bice VATROMET posle toga 😄🥳🔥💥

Juce presao preko 20 kj soje Kletoxom 1 l/kj, radio sam flekano jer je soja u monokulturi i malo sirka ima. Od jedne prskalice odradim 4,5 kj a ja odradio od 2 prskalice 20kj.

Mimo teme ali znacilo bi mi misljenje da li je moguce da je okvasivac kriv za ostecenja kukuruza tretiranog skaut,terbis,rimex i talisman kombinacijom uz dodatak inex okvasivaca?

Nešto se mislim, ako okvašivač (kao kod pšenice) služi da bolje i lakše zalepi preparat na biljku, kod korova, tako verovatno radi i na kukuruzu,soji,suncokretu, pa je možda i tačna ova izjava NA da ima negativno dejstvo na same proletnje kulture.

Pojacava agresivnost na gajeni usev. Ko ne veruje nek proba jedan prohod, pa kasnije doda okvasivac.
Probano prošle godine i 100% je tačno. Rampu inače ne koristim osim za redove do komšija i na uvratinama gde ima potrebe za korekcijom. Prohodi sa okvašivačem su ostavili posledice po soju doduše blage, brzo se oporavila ali je patila. Na mestima gde se išlo bez lepka soja je ostala skoro kao neprskana. Učinak po korove je bio potpuno isti.

Probano prošle godine i 100% je tačno. Rampu inače ne koristim osim za redove do komšija i na uvratinama gde ima potrebe za korekcijom. Prohodi sa okvašivačem su ostavili posledice po soju doduše blage, brzo se oporavila ali je patila. Na mestima gde se išlo bez lepka soja je ostala skoro kao neprskana. Učinak po korove je potpuno isti.
Koji okvašivač je bio korišćen i u kojoj dozi?

Dash 0,5 l/ha. Od preparata je korišćeno 1 l/ha savazona i 0,2 l/ha rampe. Ogled je napravljen tako što sam jednom zaboravio da sipam lepak. Kasnije sam čuo da okvašivač pojačava agresivnost po usev što sam se u praksi silom prilika i uverio.

Poslednja izmena:
Pojacava agresivnost i na korov.
Može biti, u mom slučaju se radilo o malim i prethodno prskanim korovima tako da mi je kombinacija bez okvašivača uradila posao isto kao i ona sa njim a nije uticala na soju. Ne znam kako bi išlo sa većim korovima verovatno bi jače delovalo i na njih. Treba napraviti ogled, neka se javi neko koje zaboravio okvašivač a prskao veće korove.

Djelovanje uber doze bentazona na čičak, četvrti dan od apliciranja oaza leđnom špricom...strogo bez okvašivača

2021-06-04-19-43-09-AATSC.jpg

Не смем ни да вам сликам...Прва тура Метрибузин 200 грама+1,5 Рампе дубинско.Затим у првој тролисци 1лБентсзон+1,2 Рампе+5грама Хармони...Затим литар Корума+0,5Фокус ултра😁Жута као лимун али ено је опоравља се од корова само дугмићи,🤣Ал треба имати добро срце...Све ово по јутру.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh