Kolika je ambrozija i kolika je soja?Šta mi onda preporučujete za problematičnu parcelu i ambroziju? Da ubacim još nešto pored rampe? Tretirana je samo corumom 2x0,5 lit po jutru a planiram kukuruz posle...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolika je ambrozija i kolika je soja?Šta mi onda preporučujete za problematičnu parcelu i ambroziju? Da ubacim još nešto pored rampe? Tretirana je samo corumom 2x0,5 lit po jutru a planiram kukuruz posle...
Ma može ja sam je tuko ,kad je bila puna meuna i to sa sa dozama sa 3 deci po kj.Negde i sa 4 deci.I pisao sam to već što kaže Peet da što je veća bolje podnosi rampu.Morao sam tako jel je bila veća ambrozija od soje a nije se ranije moglo ući u njivu od blata..I što kaže Nikola dodaj bentazona .Mada mislim da bi litra po hektaru bentazona bilo dosta da je neoprlji jako.Moja soja 4-5 trolistak, jel može rampom?
U kojoj dozi Lontrel?Iduce godine u kukuruzu prskaj Lontrel i zaboravi na grahoricu.
Ambrozija oko 15 cm a soja malo veća, 4-5 trolistak.Kolika je ambrozija i kolika je soja?
Na koji razmak medjuredno sejes? Cak i na 50 cm kad zatvara redove soja je u fazi punog cvetanja a mi ili vecina se ubijemo da ambroziju suzbijemo kad je visine do nekih maksimalnih 4-5 cm odnosno kad je jos manja, neki uspesno nekima i tada promakne i izostaje potpun ucinak i unistenje.Prosle godine oprskam soju i prvoj troliski,kombinacija 1.7l saavazona po ha dinox 80gr ha i promoni,posle toga sam je ospartao i kada je zatvorila redove bilo je i ambrozije dosta koja je kasnije izbila,uzeo sam onda Rampu i isao sam nje 0.3 po ha i punu dozu koruma oprskao sam 4j posle tri dana soja je bila pozutela a ambrozija visine 20-30cm se istopila,soja se posle par dana oporavila i nista joj nije falilo...
3 l Galbenona, odnosno, Savazona po kj jednom sam koristio zbog stira visine i do 30 - 35 cm i mozes reci gazdi da ne ide da vidi parcelu 10 dana Toliko suvog lisca od soje je bilo po zemlji skoro kao u zetvi posle nekih 10 dana kad sam otisao u obilazak. Kise svaki drugi dan je imala. Stir je sav izgoreo i kasnije nestao a soja u poredjenju sa ostalim istim rokovima setve je kasnije izgledala po visini kao kad bi bila posejana 2 do 3 nedelje kasnije. Sad bas gledam. Setva je bila 7 Maja, sorta Trijumf, prskana prvi put 4. Juna sa 0.4 l/kj Pivota i 10 gr Symphonija po kj. Drugi tretman, 28. Juna 3 l/kj Savazona + 0.7 l/ kj Fusiladea.Ovih dana cu da slikam jednu parcelu koja nije moja a nisam je ni video ali sam pricao sa vlasnikom. Uradio je sa 3 lit Galbenona i 0.1 lit Kalif sve to po KJ