Herbicidi u soji

Не смем ни да вам сликам...Прва тура Метрибузин 200 грама+1,5 Рампе дубинско.Затим у првој тролисци 1лБентсзон+1,2 Рампе+5грама Хармони...Затим литар Корума+0,5Фокус ултра😁Жута као лимун али ено је опоравља се од корова само дугмићи,🤣Ал треба имати добро срце...Све ово по јутру.
Slicni tretman sam i ja uradio osim Koruma i to u dva navrata sa takvom dozom i lepkom.
Rezultat je takav da na tezoj ili ritskoj zemlji skoro da nije uopste pozutela soja dok na lakse obradivu ili nesto peskovitiju dobila dobro po tamburi i bolovala 7-10 dana.

Не смем ни да вам сликам...Прва тура Метрибузин 200 грама+1,5 Рампе дубинско.Затим у првој тролисци 1лБентсзон+1,2 Рампе+5грама Хармони...Затим литар Корума+0,5Фокус ултраЖута као лимун али ено је опоравља се од корова само дугмићи,Ал треба имати добро срце...Све ово по јутру.
Ziva li je

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Него шта и не зсостаје са растом само има ту жуту Лимун боју.Да напоменем ради се о малој површини 0,5кј за пробу.

Poslednja izmena:
Posle setve 0.5senkor plus i 1.2monta, u prvoj trolisci 0.9coruma i 1l bentanzona i u trecoj trolisci 0.9coruma i planiram gde ima sirka da predjem sl nedelje sa kletoksom. Soje su u super stanju.

Ko je kako navikao neka radi. Lepo mi rece doktor koji se bavi herbicidima kao nezavisan, ne komercijala. Podelio sam savet ko hoce neka poslusa, ko nece neka radi kako hoce.
Sutra cu slikati sta smo kod komsije uradili bez dubinskog sa 0.2l/kj rampe + 1l savazona i kesica nekog okvira + okvasivac.

Djelovanje uber doze bentazona na čičak, četvrti dan od apliciranja oaza leđnom špricom...strogo bez okvašivača

2021-06-04-19-43-09-AATSC.jpg
Koliko bentazona bi smelo da se ide po hektaru...soja tri troliske pojavljuje se i cetvrta.

Дејство Ритмикса на корове и соју доза 0,5лит/кј изгледа је агресивнији него Корум где сам преклопио стуко је соју тоталес
Photo1123.jpg
Photo1120.jpg
Photo1124.jpg

Sta ti je Ritmiks? Napisi aktivnu materiju a ne neke nazive od juce izasli da ni sam Bog ne zna sta je!
To ambrozija skoro da i nije osetila. Bitno je koliko dana je proslo od tretmana a po slici nista narocito. Dok se ne osusi skroz ne verujem joj nikada. A i tada jos osecam strah da ce se regenerisati! 😀

Sta ti je Ritmiks? Napisi aktivnu materiju a ne neke nazive od juce izasli da ni sam Bog ne zna sta je!
To ambrozija skoro da i nije osetila. Bitno je koliko dana je proslo od tretmana a po slici nista narocito. Dok se ne osusi skroz ne verujem joj nikada. A i tada jos osecam strah da ce se regenerisati! 😀
Galenikina kopija Coruma, Albion je agrosavina kopija.

Dobila je danas oksasulfurona 80gr/ha,bentazona 1l/ha i kombinaciju symfoni,harmony7gr/ha.Ako bude bilo potrebno spremljeno za drugi split 0,2l/ha klomazol,2l/ha bentazona i symfoni 20gr/ha.Od trave najviše ima poponca i nadam se da će ga rešiti.

Јел ти прскалица била чиста?
Izvinjavam se na kasnom odgovoru sa strane 310 tj dve strane pre ove..

Prskalicom sam tretirao soju sa metribuzinom, s metalhlorom i bilo je u prskalici 2-3 litra totala, kod prskanja na crno. Oprana je prskalica poprilicno. Ubacim crevo u prskalicu, rade dizne, otvorena pumpa da izbacuje vodu i u isto vreme radi prskalica i dizne, dokle god peni i u prskalici i kod dizni.

Evo par lepih slika gde su njive prilicno ciste, kao i slika od najgorih delova nekih njiva, da se vidi kako je delovao corum + dasch, u kombinaciji od oko 1,5 litara po hektaru.

Ocekuje me sada korekcija za sirak. Isti ovaj sirak je izgleda fino opaljen sa corumom. Hvala mu, sta god da je uradio.

Evo i malo gadnijeg dela

Evo i sirka.

Do kad može sa rampom u soji i koliko da je stavim? Imam samo na jednoj njivi gde moram popraviti ambroziju a tu će biti kukuruzi do godine...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Do kad može sa rampom u soji i koliko da je stavim? Imam samo na jednoj njivi gde moram popraviti ambroziju a tu će biti kukuruzi do godine...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
1,5 Деци по јуру патиће мало Соја али од Амброзије свакако више...Ја би тако урадио!Ти сам одлучи.

maximalno 3 l/ha, bez ikakvog okvašivača

soja što veća time osjetljivija na herbicide
Dali smem dodati rampu i koliko bentazona,tretirana senkorom posle setve.pre14dana isao je ikarus 1,2ha,juce fuzilend puna doza,u ponedeljak bi uradio korekciju sabentazonom irampom trava je samo oprljena od ikarusa,od trava nema sta nema

Nazad
Vrh