Herbicidi u soji

Koja kolicina bentazona "dune" cicak u soji ako je i on slicne visine kao i soja u trecij trolisci?

Ja sam radio
Koja kolicina bentazona "dune" cicak u soji ako je i on slicne visine kao i soja u trecij trolisci?

Ja sam u jednoj parceli isao sa 1l ikarusa 2l bentamarka i 8gr simfonija sve to po h...od jednom bas zbog tog cicka...vec je pocrnio danas 7mi dan od prskanja,a ujedno je to prvi i poslednji tretman sirokolisnih na toj parceli na trecoj trolisci

Koliko savazona u kombinaciji sa pulsarom a dodao bi nešto i dynoxa iz starih rezervi. pa mi treba savet za tu kombinaciju pulsar+savazon+dynox. soja red 3 troliskom

Da li na njivi gde ima poponca i poneki čičak ići Corum 1l/ha + bentazon 1l/ha ili je bolje 2l/ha bentazona bez Coruma?

Kako se ovaj korov zove? I sa cime to prskati?
58bbc80270ca325489174490465c06a8.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Neces ga u soji resiti. Samo spartaj i to je to. Ako dobro vidim to je divlji grasak.
Uglavnom ga hemija samo zaustavi i osakati, ali nikad do kraja ne odradi. Mada to je korov koji je najmanji problem u soji. Ne smeta nicemu, a i zivotni ciklus mu je kratak. Najvise smeta vizuelno, kad se njiva pogleda malo ruzi, ali spartanje sasvim to lepo popravi.

Sreca pa nemam ja toga,to stariji komsija bio da gleda svoju soju,pa aj da pitam vas da mu se pomogne,hvala vam na informaciji,reko ja njemu da sparta i kasnije sa babom malo motiku pa ako nesto ostane posle spartaca nek pokidaju,to samo na ovratinama ima

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pozdrav kolege, par brzinskih pitanja - da li mešate herbicid za uskolisne korove i folijarna đubriva? Na nekoliko mesta sam pročitao da ovo nije baš sjajna praksa pošto se herbicid malo više zalepi za list soje, pa onda hoće da nanese štetu listu, pa bih da proverim ovu informaciju.

I drugo pitanje, koliko vremena ostavljate između prskanja i paranja (špartanja)?

Nazad
Vrh