Herbicidi u soji

Radi se o herbicidu Komersant od agroarma . Am. Klomazon 480 g/l.
Ja sam ove godine koristio Clomatte, ista aktivna materija kao i Rampa, ali veci procenat je ima Clomatte, bice slika sutra od soje, odradjen split 0.15 l Clomatte, 1 l Savazona i 10 g Tifanija, pa za 10 dana sam ponovio. Radio sam i dubinsko eclipse+ dual gold, soja je cista beton, necu je ni spartati

Мислим да соја вапи за шпартањем ја сутра крећем и ја сам овако радио као колега, с тим што ћу други Сплит да одрадим за десетак дана после шпартања јер више ме брину скривени корови у реду него у међуреду...јер њих елиминишемо култивацијом.

Da li je potrebno praviti razmak par dana izmedju prskanja protiv sirokolisnih i prskanja protiv uskolisnih korova?
Danas odradio drugi split corumom ali muci me muhar strasno koliko je ima.tepih.pa sam hteo da iskoristim lepo vreme da je sutra odradim Fuzilejdom.medjutim zastitar kaze da treba da sacekam 7 dana.

Bracela nije ga ni takao u prvom splitu...al ajd mozda je bilo hladno pa ga usporilo.al ima i pomalo sirka a sad je najlepsi za tuci 25 cm...
Prosle godine soja brze rasla pa stvori onaj efekat kisobrana na tu sitniju travu.zato mi se sad zuri.

Da li je potrebno praviti razmak par dana izmedju prskanja protiv sirokolisnih i prskanja protiv uskolisnih korova?
Danas odradio drugi split corumom ali muci me muhar strasno koliko je ima.tepih.pa sam hteo da iskoristim lepo vreme da je sutra odradim Fuzilejdom.medjutim zastitar kaze da treba da sacekam 7 dana.
Preporuka je da se ne mešaju. A dok ti odeš kući i napuniš drugu prskalicu sa fuzilajdom i vratiš se na njivu, ono predhodno što si prskao će se osušiti i slobodno idi odma za uskolisne. Drugar je tako radio, oprska širokolisne i ode kući i naspe za uskolisne i oprska. Ja lično mešam corum i flupisor u jednu prskalicu i gas. Ali to sam ja, ne mora i neko drugi tako da radi...

И пуна доза Оксона...Јуче сам помешао Корум и Фокус за пробу ....И у кукурузу сам помешао Фокус са широколисном баш ме занима резултат.

Mislim da to bas nece biti tako "samo da se osusi", a pogotovo sa skupim neefikasnim "fjusilejdom".
Al vasi su novci 😉

Bilo koja a.m. koja se koristi u soji, a deluje na sirokolosne korove deluje i na uskolisne, malo, al deluje.
To je problem jer uskolisni korovi znacajno uspore kretanje sokova i usvajanje a.m. za sirak znacajno opada. Mora se cekati dok se sirak neoporavi, a to je cc 15ak dana.
Ja sam licno probao da mesam herbicide za uskolisne i sirokolisne i efekta je bilo, al to nije za vase njive gde planirate da sejeta sledece godine kukuruz.
Bolje da prskate sirak posle spartanja soje nego po svaku cenu sad. I onako nece moci spartati bar 15 dana posle prskanja sirka.

Koja doza bentazona ce odneti cicak koji je malo veci jer sam pustao da sav nikne a sad ima i veceg ?!Samo cicak se provukao.Ne pise nigdje kolika dozom treba ici.

Bilo koja a.m. koja se koristi u soji, a deluje na sirokolosne korove deluje i na uskolisne, malo, al deluje.
To je problem jer uskolisni korovi znacajno uspore kretanje sokova i usvajanje a.m. za sirak znacajno opada. Mora se cekati dok se sirak neoporavi, a to je cc 15ak dana.
Ja sam licno probao da mesam herbicide za uskolisne i sirokolisne i efekta je bilo, al to nije za vase njive gde planirate da sejeta sledece godine kukuruz.
Bolje da prskate sirak posle spartanja soje nego po svaku cenu sad. I onako nece moci spartati bar 15 dana posle prskanja sirka.
Ne razumem kakav los savet paore od tebe koji radis toliko zemlje!
Kako mozes preporuciti ljudima da spartaju prvo pa posle da prskaju protiv sirka.
To bi moglo proci samo u slucaju da ima po neki semenski jednogodisnji sirak i nikako rizomski. Svaki visegodisnji sirak ce biti samo odsecen u korenu pa ce kad tad opet krenuti i koja ce svrha biti takvog spartanja a pogotovo kad sledi na toj parceli kukuruz?!
U svakom slucaju je bolje prvo prskati a nakon izvesnog vremena spartati.

Nazad
Vrh