Herbicidi u soji

Klomazon je aktivna materija, a ne preparat. Sa ovakvom preporukom mogao bi nekom da unistis usev. takve stvari nisu za igru.
Npr Kalif i rampa imaju istu a.m.,ali u razlicitim procentima. Kalif je ima za trecinu vise i to nekad jako puno znaci pogotovo kod ove a.m.

Koliko je potrebno vremena za usvajanje do kise za corum i rampu ?.
Nasao sad na netu za Basagran,bentazon ,4 sata.
Za imazamoks 1 sat,znaci corum 4 sata ,a rampa tj clomazone nisam nista nasao ....

Poslednja izmena:
Upravo bio u obilasku, njiva je radjena kombinacijom Passat + Galbenon + Okvir, i koliko vidim lepo je opalilo korove:

RklfCet.jpg

oTpxO9c.jpg

E sada, deluje mi da je malo oprljilo i soju (a mozda su i ove fleke od hladnoce), ali mislim da ce se oporaviti nakon ove kise.

s6ndBzY.jpg

Zbog svega, mislim da drugu aplikaciju necu raditi u ovoj kombinaciji, vec cu primeniti Corum, ipak mi deluje da je on malo selektivniji prema soji i da usev nece toliko patiti...

Sve je to ok ali bas sam gledao slike od pre par godina u maju sto sam slikao pa nemogu da verujem koliko kasni sad soja,videcemo kad budemo kosili kakav rezultat ce biti

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Juče smo završili drugi tretman - corum 0,5 l + flupisor 0,7 l + dash sve po jutru. Nadam se još samo dva špartanja i da je to to...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Соја први пар листова нема још тролиску да ли може прва доза Корума 0.5лит/кј или да чекам тролистак нема нешто корова сем грашка њега решавам леђном и тоталом

Savazon i Piano da li mogu u soji, soja izmedju drugog i treceg troliska, da li ce joj sta smetati?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Мислим да би соју требало шпартати треба јој ваздуха(покорица честе кише)...па после радити корекцију хемијом.

Jel problem ako drugi split idem posle 9 dana od prvog? Posto se plasim da ne zakasnim da soja ne preraste

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh