Herbicidi u soji

Ja sam se spremio za sutra.Prvi split je isao samo 0.9 corum + 0.5 dash po ha. Bio posle 5 dana nije mako korov(vec sam pisao). Sad idem sa 0.9 corum 0.5 dash 1l bentazon 8g harmoni i 0.2 rampe. Ako ovo prezive korovi dizem ruke,kosim i baliram i onako sam zivaca pogubio ove godine.Hemija ko da je secerna vodica ni u kukuruzu ni u soji prskanje uspelo nije,a sve sam radio po p.s-u i na vreme.

Kad cemo vec jednom shvatiti da centralna Srbija ,Bosna i dio HR nije Vojvodina , da je zemlja drugacija i da korovi drugacije nicu ?
Kolega musovac , sta te zeznulo u kukuruzu ? Jesi isao svetim pismom mont i terbis odma poslije sjetve ?

Ne. Spremljeno je ranije pa su krenuli korovi,isao je adengo 0.4 + 3l totala. Total je sve sprzio sta je niklo, a posle adenga je livada sada u 5-om peru.

Slican problem imam kao clan @Mušovac ,stim sto sam ja isao prvi put sa 0.8l/ha imazamoks (listego) + tifensulfuron methyl 8 gr/ha (symphony).Hteo sam pitati koliko imazamoksa trpi soja ali sad sam video da sam 2019-te isao duplu dozu skoro pa joj nista nije falilo...Sutra cu i ja u drugom splitu ici sa 1.5l/ha corum + 1l/ha bentazona + 5gr/ha tifensulfuron methyl + 0.2l klomazon + okvasivac.

Jel zna neko kako resiti divlji duvan? Taj je otporan na sve

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja sam se spremio za sutra.Prvi split je isao samo 0.9 corum + 0.5 dash po ha. Bio posle 5 dana nije mako korov(vec sam pisao). Sad idem sa 0.9 corum 0.5 dash 1l bentazon 8g harmoni i 0.2 rampe. Ako ovo prezive korovi dizem ruke,kosim i baliram i onako sam zivaca pogubio ove godine.Hemija ko da je secerna vodica ni u kukuruzu ni u soji prskanje uspelo nije,a sve sam radio po p.s-u i na vreme.
хладно и без сунца слабо делује хемија ту је проблем

Kletodim tek voli toplo i suvo,radi veoma dobro kad ima idealne uslove,u suprotnom propusti mnogo sirka.

Poslednjih nekoliko godina radio sa Senkorom i S-metahlorom na crno i bio zadovoljan. Ove godine hemija solidno odradila posao ali ima poponca propuštenog po koja ambrozija i naravno boce, oca joj njenog.Mislio da sledeće godine probam Max 51 oko 120 grama i S- metahlor, umesto 0,4L Senkora.

Ja sam prošle godine prskao sa klomazonom 0,3 litre po hektaru i jesenas posejao pšenicu (kws moderne) . Nije bilo nikakvih problema izgleda fantastično. Parcela je 2 h. E sad svako po svojoj volji...

Nazad
Vrh