Herbicidi u soji

Ne . Za cicak mi se dobro pokazalo senkor prije sjetve dublje inkorporirati , pred spremac ili sta god . Pored toga malo ga ima otkad ne orem . Bude ga samo na ovratinama . Vjerovatno nice iz vece dubine i sad sam smanjio dubinu osnovne obrade pa mu je sjeme one kuglice plice nego kod oranja i jos ako spustis senkor dublje mozda je to rjesenje .
Samo cicak nije zeznut samo dosadan. Nosi ga pola doze bentazona kad god

S metalohlor ce sprijeciti dugo vremena nicanje uskolisnih iz sjemena . Mozda pomaze sprecavanju nicanje tatule ,pepeljuge i stira jer ih nemam nesto nikad . M9zda je do toga.kod nas ima dosta muhara pa zato moramo

Da li ce da osuri soju kombinacija 1l ikarusa i 2l bentamarka po h
Soja gura trecu trolisku,od korova po neki cicak na mestima,pa sam morao zbog njega punom dozom da idem
Zanimljivo je da svake godine radim sa sencorom zemljisno,zbog nove arende uzete kad sam zavrsio setvu jedna parcela 1,2h je radjena sa max 51 u kolicini od 140gr po h
Na toj parceli nice samo po neki rizomski sirak i nista vise

Do koliko troliski se moze prskati sa bentazonom?Od korova ostalo samo cicak koji jos nice pa bi ga pustao koliko god moze .A Corum 1l,Basagram 0,5l i Kalif 0,15 po ha odradio vrhunski na sve korove osim toga cicka koji mislim prskati kasnije.Soja druga troliska.Koliko Basagrama treba da taj cicak se rijesi jer on je bas dosadan i stalno izlazi?!

Ako sam isao prvi split 0.9 coruma i 8h tifen-sulfuron jel mogu u drugom splitu da idem 0.9 corum,0.2l klomazona i 1l bentazona ili cu sprziti soju? Po hektaru

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je neko radio 1lit/ha corum+1 lit/ha galbenon+6-8gr/ha harmony+80 gr/ha oxon? Konkretno pitanje je za ovaj oxon. Imam dosta ambrozije koja je nikla posle prve doze prskanja. Kako klomazon utiče na ambroziju? Soja ima drugu trolisku.

Амброзију само Кломазоном 0.2-0.3дц/кј са Савазоном 1-1.5лит'/кј дозе се иду спрам величине амброзије ,

Nazad
Vrh