Herbicidi u soji

Ja sam u ponedeljak prskao 0.8 corum + 0.5 dash. Danas otisao da vidim sta se desava,trava nije makla ni malo. Treba li mu duze vremena da deluje ili je nesto drugo u pitanju ?
Trebao si dodati još bentazona...sam Corum nije nešto,treba pojačati,a takodje se dodaje Harmony ili neke negove zamene...

Rezultati preklopa max51 i veltona pre nicanja.
Soja svetlije zelena. Nije mi nesto uradilo posao. Vise je dodat total odradio posao. Al zato svake godine ovog cuda od sirka ima. Ne znam odakle vise. Kukuruz-soja vrtim stalno i stalno momacki tucem sirak i uvek ga u soji dogodine ima i u soji ga momacki tucem i opet ga ima kao tepih.
IMG-20210522-083438090.jpg

IMG-20210522-083412374-HDR.jpg
Pa posej psenicu 1 godine ugari totalisi pa se vrati na isti plodored ...

Jel ce sprziti soju bentazon ako se islo 0.6 coruma i 1l bentazona po kj

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

A sta ce biti kod mene , jednu njivu sa greskom uradio treci split corum 1l po ha plus pola litra bentazona , znaci tako dva puta , plus danas treci put , zaboravio da sam vec juce presao , plus u ovom trecem splitu i bocica rampe na ha 0.2 ,
Znaci ukupno 3x 1l corum plus 0.5 bentazona
plus 0.2 rampe ?

Da pitam iskusnije dal ima potrebe ici drugu dozu Coruma, nema ništa sem sirka prvi put na hektar islo 1l Corum 0.5 Dash 1l Savazona 0.2 rampe i tifany. Ili da opet ponovim ovo?

Da pitam iskusnije dal ima potrebe ici drugu dozu Coruma, nema ništa sem sirka prvi put na hektar islo 1l Corum 0.5 Dash 1l Savazona 0.2 rampe i tifany. Ili da opet ponovim ovo?
Komšo,ako nema širokolisnih korova,nemoj ni prskati.Sačekaj još neko vreme i prati.Ako krenu,napadaj ih.
U zavisnosti koliko imaš sirka,možeš ga brijati sa nekim Kletodimom 1l/kj.

Hvala komso, soja je sejana 11 aprila prskana je pre troliske, prskana je i dubinski sencor plus, basar i total praticu korove ako bude potrebe odradicemo opet.

A sta ce biti kod mene , jednu njivu sa greskom uradio treci split corum 1l po ha plus pola litra bentazona , znaci tako dva puta , plus danas treci put , zaboravio da sam vec juce presao , plus u ovom trecem splitu i bocica rampe na ha 0.2 ,
Znaci ukupno 3x 1l corum plus 0.5 bentazona
plus 0.2 rampe ?
неће ништа бити ја сваке године преклапам због салашишта немам могућност да искључујем крајње дизне а мрзи ме да их блокирам ,изручим ту тону хемије једне године сам у току дана три пута ударио и ништа јој није било

Da li sam zakasnio da oprskam soju “na crno”? Proslo je nedelju dana od kako je posejana... koje bi prskanje trebalo primeniti ako soja samo sto nije provirela? Nagasaki? Najgore mi je sto je bilo dosta trave jer je na vreme spremljena i taman je mogao total, ali....

Nazad
Vrh