Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si ispratio fokus ultra da li ubije u potpunosti koren, 4 litre totala za 30tak dana nije ubio sirak mislim da na ugare treba ubacivati nesto od hemije za soju ...Nekada kad sam radio sa Furore superom ili Fusiladeom cekao sam namerno da izraste sirak i do 30-35 cm kako bi u celosti obuhvatio herbicid.
Sto je vise listova izbacio jedan koren bolje je usvajao i vuko u koren a rezultat je bio odlican i doveo do potpunog unistenja korova.
Sad, zadnjih godina i ne smem bas da se igram na takav nacin jer sigurno vise herbicidi nisu ono sto su nekad bili.
Jeste,ovo su zalihe.Dynox nije zabranjen ove godine ?.
Uz 80 g/h Dinoxa, 8g/h simfonija, 0.2 dl komadora(480 g/l klomazon) koliko bi smeo staviti npr savazona? Tretman bi bio između prve i druge troliske, i da li da stavljam okvašivač, vidim da neki pišu da manje soja bez njega dobije po nosu..
Soja je posejana 03.05 i posle čeitiri dana prskano je sa 2 litre po jutru totala i to je odnelo taj prvi talas.
Ima ambrozije, štira,suncokreta, bikova..
Inače radim sa corumom,simfonijem iz dva puta ali to su čistije njive, pa nemam iskustva sa ovim jačim kombinacijama u punoj dozi.
Ne znam ni sam šta ću, nije još kasno ni da idem u dva put. Ali kakvo je vreme, pa ipak da znam koji bi bio neki maksimum.Si ti ovo mislio odjednom,ovu kolicinu hemije,razvalice soju.
U soji samo tri stvari - špartač, motika i čupazon...Rastavić i kupina ništa jelde.? Jedna njiva mi se zeleni od tog sranja
Mada video sam ove godine kod drugara, prskao je max 51 i frontier plus total, rastavić sav požuteo. Sumnjam da ga je total dokačio, verovatno ova zemljišna kombinacija...U soji samo tri stvari - špartač, motika i čupazon...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Nece joj nista faliti. Mazohista je soja.Si ti ovo mislio odjednom,ovu kolicinu hemije,razvalice soju.
Kažem nije još kasno za split, ali bi onda imao četiri prskanja sa sirkom kasnije...Sta kasno?Pa kolika je ta soja?Jos sutra kisa pa je nema 10 dana.
5+Nece joj nista faliti. Mazohista je soja.
Aaa bentazon mozda na tu hemiju nekih 0,5 do 0,75 jer ce svakako pozuteti (kratkotajno). Bentazon sprzi samo nadzemne delove biljke i to je to. Dobije i soja po repu al se oporavi.
Bentazon obavezno kada korovi porastu - da sprzi biljku a ostali herbicidi da uniste skroz.
On je tu kao spartac.
Malko smanjiti doze ostalih herbicida ali opet ako gledamo 80gr oksasulfurona je prihvatljivo s obzirom da provereno (u dva puta) moze i 100gr po ha.
To je ako nije bio total u opticaju a posto je bio, to znaci da je prvi talas suzbijen. Posto volim da soja bude jedina biljka u njivi, pune doze sa prethodnim totalisanjem bih smanjio osim ako ne prskam botanicku bastu. Dosta su umanjene doze za 30%-40% zbog ekonomske isplativosti