U soji Bentazon je jedno od još uvek uspešnih rešenja za ambroziju.Imazamoks je tu čisto onako kada pišemo šta smo sve od herbicida mućkali da post deluje moćnije i ima veći volumen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema potrebe da citam,pratim forum vec nekoliko godina...problem je sto sam prethodnih godina radio sa dinoxom i bentazonom,njega sam znao u dusu,radio u dva splita i preko dozvoljenih doza,a jeo je ambroziju kao nista,nisam morao da razmisljam dal je ambrozija u kotiledonu ili ima 2-4 listaProcitaj unazad sve ti pise. Imazamox kompromitovana Am. Dodajemo je eto tako.
Istom dozom sam ja prskao samo kod mene ima korova dosta(njiva uzeta u zakup jesenas) sad cekam da odradim drugu polovinu doze cim vreme dozvoli,ali korovi su dobili po repu dobro i sa ovom kolicinom doze.Ja sam radio sa 0.1 l/kj Rampe + 0.8 l/kj Bentazona + 3.3 gr/kj Harmonia
Ova bi trebala da bude prva tura a zatim posle nekih 10-12 dana ista se ponavlja po potrebi. Nadam se da na dosta parcela nece biti potrebna korekcija.
Soja koja je prskana je u fazi pre prve troliske.
Ја сам пре 4-5 дана третирао соју у зачетку прве тролиске са 0.4 л/ха рампе и 2л савазона и за сада нема никаквих назнака да јој нешто фали.Koliko
Kolika je soja, jel rampa sme u soja koja je u fazi kotiledona - išao bih sa 0,3L/ha