Herbicidi u soji

koju dozu totala (ako se ne varam to e onaj 386 gramski) dodati uz sencor za širkolisne korove na njivi jel 2 litre po ha dovoljno znbači da odradi korove koji su sada vani.

Da li je kvalitetniji Senkor ili Mistral ili Senat jer je sve ista djelatna tvar?Malo je skuplji Senkor i on je OD formulacija..

E hvala puno cak sam mislio di ne ide sencor ici 4.5 litre totala. Tako cu i napraviti 2 litre i sencor i to je to jel treba i okvasivac?

Dvije godine radio zemljisni sa Max 51 i odlicno je radio ambroziju .Ove godine ne mogu do vas pa onda ostaje jedino Mistral ,Senat ili Senkor.

Ja sam ove godine uzeo max51 iskljucivo zbog ambrozije.Kod mene je problem sto je ne mogu iskoreniti jel su mi njive pored deponija, a tamo je rasadnik.Valjda ce se neko u mom selu urazumiti pa bar jednu deponiju da zatvori.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Pop step, par puta sam isao u vas atar na Alparovo, katastrofa je koliko ambrozije ima. Ne vidim resenje za taj problem.

Pop step, par puta sam isao u vas atar na Alparovo, katastrofa je koliko ambrozije ima. Ne vidim resenje za taj problem.
Nisi isao na Peskaru tamo su dve deponije. Tu ambrozija nice od aprila do jula u soji i uvek se nesto provuce posle hemije, a putevi se ne rade godinama tu je botanicka basta.

Ja sam ove godine uzeo max51 iskljucivo zbog ambrozije.Kod mene je problem sto je ne mogu iskoreniti jel su mi njive pored deponija, a tamo je rasadnik.Valjda ce se neko u mom selu urazumiti pa bar jednu deponiju da zatvori.

Spric na ledja total i udri, ako ne mozes prici traktorom deponiji ...

Imam jednu parcelu od 2h gde je posejana soja 22.04...spremljeno 10.04...sacekao sam da izadje palamida posto je ima na lisajeve i taman posle setve je oprskano sa 0,5 l/h sencora 1,2l/h dual golda i 5l totala.
Na palamidi su vidljivi tragovi totala,usvojila je total i pocela da zuti,manja je vec zapaljena.
Na toj parceli mi krece sitna ambrozija,koja negde ima razvijene prve listove,negde je tek pomolila glavu gore.Klica soje je na pola do nicanja,fali joj 3,4 cm da izadje
Moje pitanje da li da isprskam opet sa jedno 3l totala po h ,da spicim tu malu ambtoziju dok soja ne izadje,i ujedno pomerim prvo prskanje soje preko lista?

Imam jednu parcelu od 2h gde je posejana soja 22.04...spremljeno 10.04...sacekao sam da izadje palamida posto je ima na lisajeve i taman posle setve je oprskano sa 0,5 l/h sencora 1,2l/h dual golda i 5l totala.
Na palamidi su vidljivi tragovi totala,usvojila je total i pocela da zuti,manja je vec zapaljena.
Na toj parceli mi krece sitna ambrozija,koja negde ima razvijene prve listove,negde je tek pomolila glavu gore.Klica soje je na pola do nicanja,fali joj 3,4 cm da izadje
Moje pitanje da li da isprskam opet sa jedno 3l totala po h ,da spicim tu malu ambtoziju dok soja ne izadje,i ujedno pomerim prvo prskanje soje preko lista?
Sto bi neki rekli:
- Kako je moguce da Metribuzin dopusta ambroziju da nikne!
Verovatno ce opravdanje biti to sto je 12 dana bilo razlike izmedju spremanja i setve!
Za neke druge sirokolisne korove je odlican Metribuzin dok sa ambrozijom kod mene od kad ga koristim nikad nisam video zadovoljavajuci ucinak.

Slobodno totalom pre nicanja tretiraj!

Sto bi neki rekli:
- Kako je moguce da Metribuzin dopusta ambroziju da nikne!
Verovatno ce opravdanje biti to sto je 12 dana bilo razlike izmedju spremanja i setve!
Za neke druge sirokolisne korove je odlican Metribuzin dok sa ambrozijom kod mene od kad ga koristim nikad nisam video zadovoljavajuci ucinak.

Slobodno totalom pre nicanja tretiraj!
Mozda opravdanje bude u tome sto nije bilo kise posle tretiranja,da spusti otrov malo u dublje slojeve,gde je ambrozija bila u momentu sejanja...
Hvala bogu pa ovi nasi pogadjaju prognozu toliko dobro,da je vec peti put pomeraju kisu od silnih 20l,palo je pola litre.Tako da do prvog ako ne padne,dzabe sam i bacao prskanje na crno

Nazad
Vrh