paorpaor
Član
Ne, al soji sigurno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Definitivno Senkor. Radio sam sve i Lord i Mistral i ne mogu se setiti sta vec međutim Senkor mi se najbolje pokazao.Da li je kvalitetniji Senkor ili Mistral ili Senat jer je sve ista djelatna tvar?Malo je skuplji Senkor i on je OD formulacija..
Nisi isao na Peskaru tamo su dve deponije. Tu ambrozija nice od aprila do jula u soji i uvek se nesto provuce posle hemije, a putevi se ne rade godinama tu je botanicka basta.Pop step, par puta sam isao u vas atar na Alparovo, katastrofa je koliko ambrozije ima. Ne vidim resenje za taj problem.
Ako mene pitaš ja cu da ga koristim prvi put i ići ću 120gr po ha.Koliko ste išli maxa zemljišno i jeli bolovala ?
Spric na ledja total i udri, ako ne mozes prici traktorom deponiji ...Ja sam ove godine uzeo max51 iskljucivo zbog ambrozije.Kod mene je problem sto je ne mogu iskoreniti jel su mi njive pored deponija, a tamo je rasadnik.Valjda ce se neko u mom selu urazumiti pa bar jednu deponiju da zatvori.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Sto bi neki rekli:Imam jednu parcelu od 2h gde je posejana soja 22.04...spremljeno 10.04...sacekao sam da izadje palamida posto je ima na lisajeve i taman posle setve je oprskano sa 0,5 l/h sencora 1,2l/h dual golda i 5l totala.
Na palamidi su vidljivi tragovi totala,usvojila je total i pocela da zuti,manja je vec zapaljena.
Na toj parceli mi krece sitna ambrozija,koja negde ima razvijene prve listove,negde je tek pomolila glavu gore.Klica soje je na pola do nicanja,fali joj 3,4 cm da izadje
Moje pitanje da li da isprskam opet sa jedno 3l totala po h ,da spicim tu malu ambtoziju dok soja ne izadje,i ujedno pomerim prvo prskanje soje preko lista?
Mozda opravdanje bude u tome sto nije bilo kise posle tretiranja,da spusti otrov malo u dublje slojeve,gde je ambrozija bila u momentu sejanja...Sto bi neki rekli:
- Kako je moguce da Metribuzin dopusta ambroziju da nikne!
Verovatno ce opravdanje biti to sto je 12 dana bilo razlike izmedju spremanja i setve!
Za neke druge sirokolisne korove je odlican Metribuzin dok sa ambrozijom kod mene od kad ga koristim nikad nisam video zadovoljavajuci ucinak.
Slobodno totalom pre nicanja tretiraj!