Herbicidi u soji

Ma nisu nju vratile aminokiseline. Soja voli šok u nekom periodu samo ako ima kiše jul avg bude još bolja. Prošle god na par mjesta od grinja bila je samo za tanjiraču. Znaci nestala. Na kraju preko 4t za ne povj

Pozdrav kolege, evo čisto da pitam za vaše mišljenje i ovde, Pojavio mi se čičak u jednoj traci od 7-8 redova, pa sam malo u nedoumici šta da radim. Ja sam odmah sa njive navratio do zaštitarke sa uzorkom korova, preporučila mi je kombinaciju Passat + Savazon + Okvir + Okvašivač, ali je preporuka za sva tri preparata u kombinaciji preporučeno vreme primene kada soja formira prvu trolisku, ali mi je par ljudi u temi za soju reklo da već mogu prskati iako prva troliska nije formirana. Šta mislite?

Slike su od danas, Wendy posejana 17. aprila, polako probija na površinu:

de5ELDM.jpg

Ako se cicka bojis u soji onda si ocito pocetnik.
Sveto pravilo u soju, boj se samo ambrozije i niceg vise.
Soju mozes da prskas kad god hoces do tamo negde 3 troliske, posle malo pripazi cim ces.
Sto se tice ovog cicka ostavi ga pa kad nikne jos koja mala ambrozija ti opali sve, al obavezno povecaj bentazon.
I jos jedno sveto pravilo u soji, METRIBUZIN pre svega :)

Mislio je na preventivno dejstvo jer Senkor u startu ubije 70%-80 % svih korova. A onaj ostatak rešavaš površinski kad je soja 1-3 troliske.

Pa zato sto su neki ubedjeni da metribuzin resava ambroziju.
Peet ne resava svu, al resi dosta pocetne ambrozije. Onu iz dubljih slojeva sto nice kasnije ne moze resiti.Dosta ljudi i ne zna da prska sa dubinskim herbicidima. Mora se smanjiti brzina, a vodu ne smanjujes da bolje napravi povrsinski sloj herbicida.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Da li radite dubinsko prskanje u soji ako nema kiše u najavi bar sedam dana? Šta su opcije kada se ne odradi dubinsko?

Ne kažem da ste je imali, kažem da postoji takva.Moja je testirana na Laudis, komšija radio ogled kada je prskao kukuruz po vetru pa opaučio 9 brazda.Preživela je i povratila se ali prinos u tom delu parcele desetkovan.

soja tek izasla.ima ambrozije i cicka,da li u sme u corum da se doda rampa.da bude 0,9 coruma +0,3 rampe po hektaru,a posle samo 0,9 coruma

Nazad
Vrh