Herbicidi u soji

Ove godine idem split aplikacijom sa 0.1 l/kj Rampe i 0.8 l/kj Bentazona.
Prvi tretman cim izlazi soja vani odnosno verovatno pre 1 troliske bez obzira sta i koliko sitnih korova su iznikli i drugi tretman nakon 10 dana sa istom dozom.

Slabo to deluje kod mene na ambroziju, bilo je dosta godina soja u monokulturi i prskano tom kombinacijom

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Ako nećeš žito,slobodno jače doze rampe,ja standardno 2,5 deci po kj ili 4 deci po hektaru vidim da pišeš u hektarima.Nekad i triput prskam sa po 4 deci po hektaru.

Ja aktivnu materiju klomazon (rampa, kalif) koristim vec cetvrtu sezonu. 0,5 l/Ha rampe bi jako zaustavilo soju, ali bi sve ostalo sprzilo. 0,3 l je dovoljno u kombinaciji sa ostalim herbicidima za primenu od 1-3 troliske.
Ako primenite klomazon nemoj te sejati psenicu, moj vam je savet, a vi kako hocete. Jedino ako idete bas male doze onda jos i nekako, inace bolje ne.
Kod nas u ataru je bezbroj primera psenice "na klomazonu"
Klomazon je jedino efikasno resenje za ambroziju kad preraste, nema drugog, ali se mora kombinovati sa jos jednom a.m.
Ako sejete soju u monokulturi 3-4 godine eto sanse da se uz senkor potpuno ocisti njiva od korova. Zadnje godine nece biti potreba za klomazonom pa posle mozete sejati sta hocete.

Jel dodaješ još neku kombinaciju sa rampom i kolika soja bude kad zadnji put radiš
Dodajem samo bentazon, bilo je da se prskala i u cvetanju po cenu da bude i manji rod,nije se moglo ući ranije u njivu od blata,a u normalnoj godini u trećoj troliski ko i ostale hemije.

Manje abrozije do 25 cm je spržila ove velike je blokirala, tako da je soja nadvladala abroziju,pred žetvu se išlo reglonom,i spaslo se što se spasti može,taka godina.

Ako nećeš žito,slobodno jače doze rampe,ja standardno 2,5 deci po kj ili 4 deci po hektaru vidim da pišeš u hektarima.Nekad i triput prskam sa po 4 deci po hektaru.
Ti prijatelju onda nemoj raditi soju ako je pičiš sa 1,2 l/ha Rampe,ili sam pogrešno razumeo pa je to 4 deci po hektaru Rampe ukupno.

Poslednja izmena:
Ti prijatelju onda nemoj raditi soju ako je pičiš sa 1,2 l/ha Rampe,ili sam pogrešno razumeo pa je to 4 deci po hektaru Rampe ukupno.
Što misliš, skupa je hemija,pulsar je bio 50 evra pa nije odradjivo poso ko rampa.Al svrha celog mog pisanja je da pomognem ljudima ako im iznenada bude njiva posejena ko tepih ambrozijom,ko meni što je dono kombaj,il doleti od komšije,čisto da vide sa kojim dozama smeju,niko nebrani ići prvo sa manji dozama,imam i ja parcela de nema ambrozije tu i nejde rampa.

Ja aktivnu materiju klomazon (rampa, kalif) koristim vec cetvrtu sezonu. 0,5 l/Ha rampe bi jako zaustavilo soju, ali bi sve ostalo sprzilo. 0,3 l je dovoljno u kombinaciji sa ostalim herbicidima za primenu od 1-3 troliske.
Ako primenite klomazon nemoj te sejati psenicu, moj vam je savet, a vi kako hocete. Jedino ako idete bas male doze onda jos i nekako, inace bolje ne.
Kod nas u ataru je bezbroj primera psenice "na klomazonu"
Klomazon je jedino efikasno resenje za ambroziju kad preraste, nema drugog, ali se mora kombinovati sa jos jednom a.m.
Ako sejete soju u monokulturi 3-4 godine eto sanse da se uz senkor potpuno ocisti njiva od korova. Zadnje godine nece biti potreba za klomazonom pa posle mozete sejati sta hocete.
Jel Sencor rješava ambroziju i kojom dozom treba da se ide?

Nazad
Vrh