Meni je Flojd ove godine perfektno uradio sirak, ali pre mislim da je uspeh bio u vremenu primene nego u samom Flojdu. Prskao sam i ranijih godina sa Flupisorom, prošle sa istim ovim Flojdom, pa rezultat nije bio kao ove godine.
Kod soje najčešće preparati za širokolisne malo ošamute sirak pa onda on baš i nema jaku cirkulaciju sokova koja bi odvukla hemiju u rizom. Da se sirak povrati treba dosta vremena, a do tad obično soja krene da cveta pa se požuri sa tretiranjem. Ako se tretira sirak pre širokolisnih otrova onda obično dođe do retrovegetacije jer sirak nije dovoljno velik da bi usvojio što više hemije u sebe. Na sve to treba dodati i vremenske uslove, ako je hladno opet ista priča o delotvornosti.
Ove godine sam kasnije nego inače (u odnosu na uzrast soje) prskao sirak, prvo je bio bled i kavio od pulsara, pa sam odlučio da prvo ošpartam soju, posle su došle kiše, i kad sam konačno prskao sirak je već bio krenuo u intezivan rast, imao je modru boju, i vreme je bilo tooploo (i noći). I to je rezultovalo odličnim učinkom, ali i velikim rizikom da li će se umanjiti potencijalni prinos zbog dosta cvetova.