Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Prskao sam soju pre dve nedelje sa 1,5l savazon i 0,5l ikarus po hektaru i to je odradilo sirokolisne super ali sad imam drugu turu cicka,cime bi mogo da prskam?
Ja sam jednom radio soju sa punom dozom bentazona u cvatu plus za uskolisne a prethodno ranije je radjeno pola doze bentazona . Nije bilo problema niti nekog posebnog zastoja . Brzo je krenula dalje , ambrozija je dobro oprljena i stala a bila je i 15cm visoka , kasnije je ozivila ali nije vise mogla da pobijedi . Dali je koji cvat opao to neznam ali nisam se pokajao.
Imam problem sa sirkom. Radio sam prije cvatnje Rafalom u dozi od 1.5l /ha.
Sada imam sirak koji probija kroz soju, a ima i sirka koji je već izbacio svoju metlicu.
Zanima me da li bi smio raditi drugi tretman ? Npr. Focus ultra ili neki drugi preparat po vašoj preporuci ?
Idi sa drugim,odnosno drugom aktivnom materijom. Rafal je kletodim. A Focus ultra je cikloksdim, pripadaju istoj grupi mislim da bi trebao da radiš sa Flupisorom, Fusiladeom..da ne bi došlo vremenom do rezistentnosti.
I kod mene mestimicno izasao iako je dobio Sirakcid 1.4l/ha. U momentu primene bilo hladnjikavo i gde je rizom bio jak tu nije uspelo 100%, semenski i mali rizom je resio. Mozda je prava doza trebala biti 1l/kj. Gde ima vise cu ici traktorom, a gde je di koji pocupati.