Herbicidi u soji

Obavezno predveče...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Tako je uveče,što kasnije,kad zatvori cvetove.Nekad sam prskao Agilom ali oko 8 ,9 sati uveče.
Što se tiče rastavića nema od kopanja ništa,nemam s kim a i ne može on puno nauditi soji.

Prskam ja sa bentazonom veliku soju, a ne sa herbicidima za uskolisne. Bitno je samo da ne idete kad je najtoplije i najosuncanije.
Dali moze bentazon (plan je 2l/ha) iako je soja počela da cveta? Neka rana 00, počela da cveta kod visine 10-12cm, a nisam stigao da oprskam drugi puta, a trebalo bi hitno čim se mogne ući u njivu,
Ima li neka blaža varijanta po soju od bentazona?

Od bentazona nema nista selektivnije. Najbolji bi bio savazon. Samo gledaj da to bude predvece, ili po mraku i onda nema zime sve da je soja zatvorila redove.

Hvala na informaciji sto se tice uskolisnih. Racunao sam da idem Kletoxom kao najeftinija varijanta ali danas odem i vidim krenuli cvetici. Pa ne bih platim danak ne iskustvu :osmeh:

Verujmi da i ja isto treba da uradim na jednoj parceli zbog cicka koji je naknadno nikao, ali je trenutno nemoguce zbog padavina.

Verujmi da i ja isto treba da uradim na jednoj parceli zbog cicka koji je naknadno nikao, ali je trenutno nemoguce zbog padavina.
Isto i kod mene, prekjučer se nebo otvorilo nakon dobrih 20ak dana bez padavina, a i jučer danas stalno cmolji, prognoza još naredna 2 dana ista, tako da vjerojatno 2-3 dana se neće moći u njivu,
Inače sam planirao ići klomazonom i 1,5l basagrana, ali mislim da ću klomazon preskočiti, pojačati basagran na 2l/ha, pa kako bude

Ako nemas ambrozije onda slobodno samo bentazone, a ako ima ambrozije onda moras klomazon. Meni se pojavio neki cicak na jednoj parceli od 10 Ha. Ima ga taman toliko da ne moze rucnim spricem, a za prskalicu je malo 🙄

Ako nemas ambrozije onda slobodno samo bentazone, a ako ima ambrozije onda moras klomazon. Meni se pojavio neki cicak na jednoj parceli od 10 Ha. Ima ga taman toliko da ne moze rucnim spricem, a za prskalicu je malo 🙄
Morao bih na jednom delu staviti i klomazon, ne znam kako će se odraziti na soju budući da baš tu dobro cveta, ostatak je kasnija sorta po nije problem

Kvizalofop p-etil u soji ima po koji cvet ,jel ce stradati samo ti cvetovi ili ?.Jbg mogao sam samo ovo nabaviti nema nigde kletodima,ima po nekim mestima na njivi novih sirkova,jbg bila susa i sad kako su krenule malo kise tako i korovi ...nije puno samo malo sirka ima pa bih flekovao sa ovom aktivnom materijom.

Kletodim znam da moze i u cvetanju ,ne steti toliko ,ali za ovaj vidim pise bas kao do cvetanja.Prskacu pa sta bude,bolje da nema sirka a po koji cvet da strada nego obrnuto.

Nazad
Vrh