mixer87kac
Član
Obavezno predveče...
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Јел има негде кобре или неке копије постоји ли тако нешто?
[/QUOTE Ima je u Madjarskoj
Dali moze bentazon (plan je 2l/ha) iako je soja počela da cveta? Neka rana 00, počela da cveta kod visine 10-12cm, a nisam stigao da oprskam drugi puta, a trebalo bi hitno čim se mogne ući u njivu,Prskam ja sa bentazonom veliku soju, a ne sa herbicidima za uskolisne. Bitno je samo da ne idete kad je najtoplije i najosuncanije.
Hvala, uraditi ću to predvečer,Od bentazona nema nista selektivnije. Najbolji bi bio savazon. Samo gledaj da to bude predvece, ili po mraku i onda nema zime sve da je soja zatvorila redove.
Isto i kod mene, prekjučer se nebo otvorilo nakon dobrih 20ak dana bez padavina, a i jučer danas stalno cmolji, prognoza još naredna 2 dana ista, tako da vjerojatno 2-3 dana se neće moći u njivu,Verujmi da i ja isto treba da uradim na jednoj parceli zbog cicka koji je naknadno nikao, ali je trenutno nemoguce zbog padavina.
Kod mene sijano uskoredno (žitnom svaki red), nemoguće špartanjeA spartanje jel bi sta uradilo ?
Morao bih na jednom delu staviti i klomazon, ne znam kako će se odraziti na soju budući da baš tu dobro cveta, ostatak je kasnija sorta po nije problemAko nemas ambrozije onda slobodno samo bentazone, a ako ima ambrozije onda moras klomazon. Meni se pojavio neki cicak na jednoj parceli od 10 Ha. Ima ga taman toliko da ne moze rucnim spricem, a za prskalicu je malo