Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam da je jaka doza ali pitao sam kolegu koji je zastitar i on mi je predlozio kaze da su vise puta isprobali sa vecom dozom(1.25l/ha)pa cemo videti da ce palamida preziveti,ove godine nenormalno kolko ima palamide,ne znam kakva je situacija kod drugih ali kod mene u ritu nenormalnoPored toga, 0.7 l/kj Pivota je jaaako puno.
Oxon je dosta selektivan na soju moze se prskati sa njim dosta velika soja ali ovano mala je se ne bi usudio,proveri.Soja mi je mala tek prva troliska a trava tera domacinski dugo ce mi biti da cekam da je prskam pulsarom i harmonijem.Sada bi je oprskao manjom dozom oksona da zaustavi rast trave dali je to neko radio?
Soja mi je mala tek prva troliska a trava tera domacinski dugo ce mi biti da cekam da je prskam pulsarom i harmonijem.Sada bi je oprskao manjom dozom oksona da zaustavi rast trave dali je to neko radio?
Isti problem imam i ja ali necu ici totalom nego cu napraviti koktel Bentazon+Pivot(0.7l/kj)+harmony i malo ureae pa videcemo sta ce sa palamidom
Ma nikako cim izade prva troliska odmah prskam,jos 3-4 dana,a bogami i palamida rasteMožda bi bilo bolje da si išao sa pulsarom o,5l po kj. plus 1l savazon po kj. Jeste da je malo skuplja kombinacija ali je dosta dobro odradio palamidu mada generalno nijedan preparat u soji ne uništava palamidu samo depresivno deluje i zaustavlja u porastu.I ova tvoja kombinacija je dobra, a soja će doživeti šok i sa manjom dozom mada ona to izboluje i piči dalje, samo nemoj prskati preko treće trolistke.
Sa kojom količinom ureje ideš po hektaru?Danas kupljen Pulsar,potopljena urea+murtonik,sutra ima ferdza da prsce pa kud puklo da puklo....
Ako ideš opet u slit aplikaciji sigurno neće da sprži . Ja sam prošle godine prskao tek izniklu soju sa punom dozom i posle 10 - 12 dana opet sa punom dozom znaći dobilo je DUPLO i rod je bio kao i na drugim njivama .
Posto sam bacio 100kg/kj uree pod setvospremac stavicu u prvom prskanju 2kg/kj+0.5kg/kj murtonika(10-8-24),kad budem isao drugo jos 2kg/kj uree i to je to.Nevalja puno uree za soju zato sto onda ide stabljika ko luda a rod bude sitniji i drzi dugo vlagu,zato dodajem murtonik sa vise kalijuma.Ako nije isla urea pre setve mozes komotno rastopiti 5kg/kj odjednom ili podeliti ako ides u splitu.Sa kojom količinom ureje ideš po hektaru?