Herbicidi u soji

Ja sam pre jedno mesec dana nabavio Sledor po 1400 din.
Bice zaje...no bez imazetapira u buduce ako ga povuku sa trzista. Mislim da je nezamenljiv. Neki vidim da pisu da je tu Pulsar koji kosta nekih 4000 din mozda i vise. Plus je veoma skup, plus ide vise po ha a i nije ono sto je imazetapir.

Ja razmisljam o inkorporaciji i pre sam tako radio,poput treflan gamit i slicnih herbicida. Kasnije kad soja oformi 1-2 prava lista moze se korigovati sa basagran harmoni`

U soji već dugi niz godina koristim zamenu Dinama, Oxson:Dinox:Monam ili Div 80gr + 8 gr Harmoni(promoni) i 0,25 Lit Pivot(sledor ili pirat) sve to po hektaru. Prskanje soje vršim kada je u trećem trolisku.:ppozdrav:

Sjajna kombinacija,i ja istim otrovima prskam samo sto jos idem i pre nicanja a za uskolisno prskam sa fuzilejdom ili anzilom.Nema travke

35lhopv.jpg

2jcaes1.jpg

Inkorporacija Trflan + Senkor

ja sam kupio stomp330 e, po preporuci vodecih zastitara u mojoj okolini , 4 do 6 lit. po ha , ja cu 6 lit. jer teram 120 ari sa mojom prskalicom . za korektivno jos se nisam odlucio , da vidim sta ce stomp da odradi . stomp kod nas 920 do 950 din. za litar. aj zdravo

momo , neznam dali je najbolji , sejem prvi put soju na 3 ha ,prskam po preporuci i po procitanim na ovom forumu od iskusnijih a da je najjeftiniji to sigurno ne stoji , mislim da je to jedan od najskupljih herbicida za zemljisno prskanje iliti na crno.aj zdravo.

Ja nebi kvario Pulsar sa ovim kineskim vec bi dodao Harmoni i zavrsena prica.

Prosle godine koristio pulsar+promoni na 3kj,isao sam u split aplikaciji,kad je pustila prvi trolistak 1l pulsara+6g promonija posle 10dana jos 0.8l+6g a tad je bila u trecem trolisku.Bio sam prezadovoljan,bila je najcistija u ataru,dok sam godinama svasta pokusavao i uvek se nesto pojavljivalo,cak sam i zemlju bio zatrovao.Malo je skuplje ali mi se puno isplatilo.

Pivota teško naći u prodaji. Sad se prazne zalihe i ćao od iduće godine. Ali zato je Pulsaru cena otišla nebu pod oblake.

Da li je neko probao,cuo,ima iskustva sa onom kombinacijom koju BASF preporucuje u katalogu:pulsar 0,6l/ha+Basagran 1l/ha?

oxasulfuron + imazamox (92%)
oxasulfuron + imazamox + thifensulfuron methyl (94%)
clethodim + fomesafen (93%)

evo nekih kombinacija i učinkovitost u zagradama... znači sam sebi dajem odgovor na pitanje koje sam postavio da li može da se koristi oxasulfuron i imazamox ...
http://hrcak.srce.hr/31236

Nazad
Vrh