Herbicidi u soji

Trebam savet i preporuku...
Soja sejana 07.04. nije tretirana pre nicanja...Prskao sam 24.04 i 05.05 sa kombinacijom Corum 2l, Dash 1l i dinox 80g iz dva splita po pola doze po hektaru...
Ambrozija je dobrim delom uvenula ali ima neke koja se provukla samo pozuteli krejevi malo... Cime bi bilo sada najbolje poprskati da nesteti puno soji?

Harmony original sam maksimalno radio 10 g/ha, a promonija sam isao 16 g/ha a soja nije osetila. Izgleda da su kopije slabije. Pricam o ukupnim dozama koje sam primenio iz dva puta.

Ucinak Metrixa, posle setve nakon 7 dana padalo oko 7-9 lit
Ja i dalje tvrdim da Metribuzin je odlican protiv stira, pepeljuge i nekih drugih korova dok sa ambrozijom tesku borbu nosi.
Za razliku od ucinka Adenga u kukuruzu po pitanju suzbijanja ambrozije Metribuzin je na scali od 1-10 negde na 3 dok Adengo u kukuruzu je na 9-10
c5782f84e39af534335e0aae9929c98b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тај метрибузин је неко жешће с...е колико изађе по кј ,изгледа да је флумиоксазин бољи по питању амброзије

Kako smo svi usvojili da u 90% slucajeva pricamo o aktivnoj materiji a ne odredjenom imenu i brendu. Bravo za nas.
Ja metriksom zadovoljan. Imao sam 10kj neprskanih kao kontrolu. Ocigledba je razlika gde san isao a gde ne metribuzinom.

Kako se zadovoljni sa pledge/max51 preem?

Ja sam sve sto sam posejao to sam i oprksao sa max 51 i totalom,nisam stigao detaljno da zagledam njive ali proslo je 5 dana od prskanja i danas sam u prolazu video par njiva i opsti utisak je da opasno przi sve sto mu se nadje na putu

Prekjuce sam sejao jednu parcelu gde je komsija dosao u obilazak. Radio je sa Maxom i izlazi mu i Ambrozija i Stir. Gledali smo zajednicki.

@nikola.zivkov ... Ima i kod nas jedan deo atar na sredini parcele je breg i svake godine je takva soja. Ti delovi rode jaaaaako jako slabo. Nosili su ljudi zemlju na analizu bas iz tog dela gde zuti soja i nisu pronasli nista nenormalno prilikom analize. Te parcele nisu za soju.

Imam i ja na 2-3 mesta deo parcele gde hoce tako da zuti. Prilicno dobro resava 2 x 1 lit/ha Bioplant flora.

Jel ima neki period koji treba da prodje izmedju tretmana za sirokolisne i tretmana za uskolisne korove a da soje ne fasuje ? Ili je samo bitno da ne idu zajedno u prskalici. Soja je malo neznija od suncokreta pa ne bih da odmah prve godine nesto zajebem :osmeh: :osmeh:

Ako si radio prvo širokolisne onda bar 7-8 dana pauza pošto si verovatno koristio nešto i za uskolisne korove iz semena a to šokira rizomski sirak pa dok se malo povrati da bolje usvoji hemiju.

Nisam jos radio cekam da stane vetar (nadam se) za vikend. Ali odlicno taman mi toliko i odgovara. Mada je malo falilo da prvo prskam sirak koliko ga ima ali sacekace on.

Radio sam prosle subote soju 0.3 rampu ,2 l savazona i 8 g tifanija,bio danas u obilasku trava odradjena super ,soju ne fali nista. Al imam jedan problem,bilo malo kise i krenula druga trava. Sta raditi sada? Moze li neka korekcija ili sta vec? Slikao nisam sutra cu

Nazad
Vrh