Herbicidi u soji

Po porebi ce ici jos jedna doza, ali kako sad stvari stoje u velikoj vecini slucajeva ce ovo uz senkor biti i konacno za sirokolisne.
Ako bude isla jos jedna doza onda ce verovatno ici malo vise bentazona i po potrebi kalifa do 0,2 l/Ha.

Ipak sam danas oprskao sve njive sa prvim splitom: 1.07 l/ha Bentazon + 25 gr/ha Oxon + 5gr/ha Harmony + 0.2 l/ha Imazomaks (Soyasan) + Inex okvašivač 0.05%. Najveći deo korova je taman za split, ali ima i jedan manji deo koji bi pre išao za punu dozu nego za split. Ako taj manji deo ne bude (zbog dejstva prvog splita) usvajao hemiju iz drugog splita onda će ići popravni sa čupazonom...
Da li si slikao korove sada pre prskanja? Ako jesi postavi nam slike njive posle deset dana molim te da vidimo razliku.

Ja odradio prvi split ovih dana,korova ima fosta soja mala.prvi split:vitoriomox 0.2L,galbenon 0.5L sve po kj,i lepak.Drugi split ice isto samo dodajem 5gr tiffany po kj

Ja prvi split sam isao corum 0.9 i tifensulfuron-metil a jel mogu drugi split 0.9 corum,0.9 bentazona i oksasulfuron? Ili cu da sprzim soju? Pa mi je lik savetovao da idem corum 0.9,bentazon 1l i 8g tifensulfuron-metil

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ako je po ha onda ok, biće malo hloroze i po neka ožegotina ali i to zavisi kad prskaš, gledaj da nije velika temperatura.

Sad kad sam prvi split isao ima malo ozegotina na ovratinama ali u redovima nema,ja sam hteo oksasulfuron umesto tifensulfurona da stavim ali mi zastitar kaze da cu upropastiti soju

Zbog koruma nebi bilo loše a sa mešanjem oksasulfuronom bi dobio agresivniju kombinaciju po korov a i soju.

Da ja nešto priupitam mada nije dobro, da li je neko mešao imozomaks, deltazon i začin C (harmoni) sa kletodimom (kletoks) ili flupisor (fuzilejd), utisci?

Mislim da je Pett pisao da meša,i da nema problema.
Kod mene je drugačije iskustvo.Jednom sam se zezno i pomešao,soja se baš patila dok nije došla sebi.Sigurno 3 nedelje.

Kad sam prvi split isao 0.9 corum i 8g tifenfulfuron-metil i dash jel mogu i drugi split da idem 0.9corum 8g tifensulfuron-metil i 0.9 bentazona +dash po ha ili cu da upropastim soju?

Moze jos 5gr sigurno,prosle godine sam isao u splitu 8+5gr symphony ,po soji se nije videlo da joj smeta,ali bila je i kisna godina....dok ova je jeb.. sahara za sad pa nzm kako ce to izgledati.

Ja sam u prvom splitu išao sa 5gr/ha harmonija, a toliko sam palnirao i u drugom. A čujem ovde u selu da neki rade sa 8+8... Koje su posledice ako se ide više u split aplikaciji (npr. taj slučaj 8+8) ?

Све зависи јел оригинал хармони или оне копије, каже мој рођак да те копије може и попити и ништа ти неће фалити :osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh