Herbicidi u soji

Можда си требао ово раније радити због Амброзије али што кажеш време ће показати...

Јбга, спремио сам фронтиер и сенкор плус, али ветар је нонстоп дувао, а и нисам хтео да бацам хемији, а кише није било ни у најави...
Амброзије као на слици има у огумцима, и до комшије једног...

Gde sam radio senkorom iako je palo 0 litara kise imam osecaj da su prilicno redukovani korovi.

Ja sam prošle godine išao sa 1,5l Bentamark+0,25l Rampa+8g Tiffany+0,1% Inex,sve to po kj ,bilo je ok,samo se ne sećam kolika je bila soja ali cenim da je imala 2 trolistka.Verovatno ću i ove godine istu kombinaciju ,čekam još malo tek je počela sa prvim trolistom.

Poslednja izmena:
Trebace ponoviti 90% njiva jer tek posle ovih kisa ocekujem ponik korova. Za 2 nedelje imace 2-3 troliske i onda smuckamo jos jedan koktelcic.

Sta skida tifensulfuron-metil a bentazon ne skida od trava?Da li ima negdje da se to vidi i da se usporedi?

Pepeljuga ili Chenopodium album. Betazon + imazamox skidaju dok je mala, a harmony skida i u duplo vecem porastu.

Ovu ambroziju sa slike bi trebalo da skine ta kombinacija, ja sam prosle godine prskao duplo vecu ambroziju sa 0,5 l/ha rampe i 1,5 l/ha savazona i vecina ambrozije se osusila

Sa cime idete od sirka u soji? Jel ima neka kombinacija sad da idem sa pola doze pa posle opet?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Од бентазона користим савазон ове остале нисам мућко.Цена је можда коју стотину динара већа по лит.од осталих али сам зато миран

Savazon je aktivna materija poreklom iz Basf a ostalo su kinezi. Koristim bentazon koji nadjem. Sada imam neki Soko 10/1 pakovanje. Nisam primetio razliku u efektu.

NA
Tako je ima dva tipa. Srcolika nije problem za hemiju, problem je album jer ima presvlaku preko lista.

Nazad
Vrh