Herbicidi u soji

Kazu ameri da se za primenu metribuzina (senkora) trazi fino pripremljena setvena povrsina.
Peet koji metribuzin je kod tebe u pitanju?

Peet ako dosad nisi shvatio treba da prskaš dok su korovi manji...:cvetic:
:osmeh: citas li ti Kris sta sam napisao?!
Pisao sam o ucinku Metribuzina posle setve pre nicanja!

- - - - - - - - - -

Kazu ameri da se za primenu metribuzina (senkora) trazi fino pripremljena setvena povrsina.
Peet koji metribuzin je kod tebe u pitanju?
Ove godine izuzetno sitno pripremljena zemlja je bila! Pored toga kise kolko hoces!
Koristio sam Senkor i Dankor! Isto su se pokazali! Kao sto sam rekao bilo je dobro i zadovoljan sam ako ne racunamo ambroziju koja je ipak nikla!

Sto se tice ambrozije, ni herbicidi posle setve pre nicanja nesto nisu bili uspesni u suzbijanju iste! Radio sam sa 250 gr Metribuzina po kj. 100% uspeh kod stira i mozda jos nekih sirokolisnih korova a ambrozija je nikla ko da nije bilo prskano!
Ovo si napisao u tom kontekstu bar sam ja svatio tako da trebali su zemljišni herbicidi da skinu ko iz šale ambroziju a nisu,pa da ne očekujemo od post em herbicida da će ga odneti.A o količinama herbicida iz ranijih postova sam došo do zaključka da debelo kasnite sa prskanjem pa često vam se desi da prerasla ambrozija preživi i te lude doze...Zato sam ti napisao da morate ranije dok su korovi manji...I nemoj da se ljutiš odmah...:osmeh:

Ma ne ljutim se, samo nije bilo reci o post em herbicidima kad je soja vec nikla, vec o zemljisnim!
A sto se tice prskanja i kasnjenja, ne brini, radim ja i kad su suvise sitni a i kasnije!
U pitanju je ambrozija koju i da skidas u prvom mahu ona nikne opet, pa opet... Tu nastaje problem! Cime, i ukojim dozama kad soja stigne i do 4 troliske a po neka ambrozija jos nikne!
Nadam se da sam bio jasniji!

Ma ne ljutim se, samo nije bilo reci o post em herbicidima kad je soja vec nikla, vec o zemljisnim!
A sto se tice prskanja i kasnjenja, ne brini, radim ja i kad su suvise sitni a i kasnije!
U pitanju je ambrozija koju i da skidas u prvom mahu ona nikne opet, pa opet... Tu nastaje problem! Cime, i ukojim dozama kad soja stigne i do 4 troliske a po neka ambrozija jos nikne!
Nadam se da sam bio jasniji!
​Kažem ja da idete sa puno herbicida.

To da ambrozija niče poslije metribuzina kao da nije prskano a još je bilo i kiša, to nemogu da povjerujem . Jedino je 250g/kj malo malo , ali ipak nešto neštima.

@kris80 Meni se ipak cini da ti nisi bas upoznat sa pravom borbom protiv divljanja ambrozije!
Ili je imas samo tu i tamo! Cisto sumnjam da imas takvo iskustvo da 7-8 god. za redom radis neku parcelu sa totalom i posle, drugim herbicidima i taman kad si je sredio neko od komsija zasere stvar, pa sledece god. opet sve iz pocetka!

- - - - - - - - - -

To da ambrozija niče poslije metribuzina kao da nije prskano a još je bilo i kiša, to nemogu da povjerujem . Jedino je 250g/kj malo malo , ali ipak nešto neštima.
Mozda nije kao kad ne bi prskao ali je izasla tamo gde je ima u velikim kolicinama!
Dok stir, pepeljuga, tatula... nije uopste!
U vecoj kolicini po kj nisam smeo a i necu ici Metribuzinom iz razloga sto po krajevima je sprzio soju, tu sam prosao u dva navrata prilikom prskanja, na nekim mestima se skroz osusila soja nakon tih kisa, a ambrozije, doduse dosta manje a i tu je niklo!

@kris80 Meni se ipak cini da ti nisi bas upoznat sa pravom borbom protiv divljanja ambrozije!
Ili je imas samo tu i tamo!
Znaš kako,to da nisam čuo svojim ušima nebi verovao...dogovaraju se dve ambrozije na leniji gde da idu...kaže jedna drugoj pa to je Krisova njiva nećemo tamo i uskoče u komšijsku...Peet treba to godinama dovesti do te mere da bude tu i tamo...:ppozdrav:

Teska je borba protiv ambrozije, zato se mora sejati i nesto osim soje. Kukuruz, suncokret, jecam, repica, repa i na kraju psenica. Inace za ambroziju nekad treba i senkor i dinox i pulsar. Vidim da se sad dosta ljudi odlucilo za rampu, ali je ambrozija bas velika. Ne znam sta ocekuju sad da ce joj napraviti osim malo zaustaviti.

Po njihovim pricama ambrozije u njivama imaju tu i tamo pa vise panice nego sto nose neku borbu sa njom!
@paorpaor Sta taj Dynox da radi ambroziji?? Da se tapsem po ledja kad izlazim na ulici i pricam kako sam prskao soju!

Nazad
Vrh