Herbicidi u soji

Cime i dali je moguce suzbiti pirevinu(zubacu) u soji ili je samo spartati dok god se moze?

Koliko je visok stir? Tesko da ce ga odneti sa 1,5 l po kj.
Imao sam parcele gde sam imao cicak, po neki stir, samonikli suncokret i ambrozije visine i do 15 cm. Da ne budem pogresno shvacen, ti korovi su bili retki, tu i tamo u njivama ili po uvratinama. Tu sam isao sa Pivotom od 0.3-0.4/kj + Galbenon od 2-2.5l/kj + Promony 5.3 gr/kj
Sprzeno skroz svi korovi osim ambrozije koja je dobila po glavi ali siguran sam da nece odustati od borbe za prezivljavanje!
Soja je imala ozegotine ali dosla sebi posle 5-6 dana!
Po ataru ima puno parcela gde su koristili manje doze da ne bi ostetili soju gde su preziveli napominjeni korovi!

Poslednja izmena:
Ja ću sutra u akciju motikanom.Ima jedno parče od nekoliko kvadrata koje kao da je preskočeno prilikom prskanja.Tu je kao u božijoj bašti,nema čega nema pa da se sredi dok je soja manja.

Štir je jedno 20cm,pa koliko da stavim 2lit/kj?
Tesko da mogu dati neki savet sad kad je soja u 4 troliski!
Ako bi se znalo unapred da ce krenuti kise i povoljni uslovi za soju onda ne bi trebalo da te sekira to sto ce sprziti soju pa ce time da se oduzi vrsenje za 10 dana, ali zato 2.5 l/kj bi ucinilo svoje sto se tice tog stira!
Trebalo je resiti ga sa Metribuzinom, ove god. uz kise 100% ucinak je imao!

Ove godine sam stir video i u psenici tretiranoj sa Laren-om (tj kopijom), stir ce nas razbiti. Ambrozija je takodje zeznuta sto je mezotrion nije dovoljno efikasan u kukuruzu, u soji nijedan preparat na zeleno je ne suzbija 100%.

Treba izbunariti negde kobru jedno dve-tri godine raditi samo s njom da malo te mutacije prestanu. Kakav je pledge za ambroziju i ovaj mutiran štir?

Zašto se taj rezistentni štir pojavljuje (uglavnom) samo u uvratinama i blizu lenije, a dublje u njivi ga (uglavnom) nema?

Zašto se taj rezistentni štir pojavljuje (uglavnom) samo u uvratinama i blizu lenije, a dublje u njivi ga (uglavnom) nema?

Samo ga ostavi do vršidbe nek prođe kroz kombaj i onda ćeš imati i u njivi:osmeh:, u njivi je korov uvek manji nego u uvratinama pa se prilikom prskanja i uništi a u uvratinama je brojniji i napredniji te ga je teže i uništiti.

Neće ostati do vršidbe, presudiće mu motika. :osmeh:

Ali poenta je bila na rezistentnom korovu, on i kad je mali preživi hemiju. Pa mu je po toj logici onda sve jedno gde je, u njivi ili uvratinama, ali do sad ga srećem samo u uvratinama...

Ja sam oprskao soju 1l /kj corum,dash i harmony, vise soja dobila po ushima nego trava, palamida se i cicak osusili, muvar ostao. , da ne pricam koliko sam je usporio, stajala je u mesto 10 dana

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Neće ostati do vršidbe, presudiće mu motika. :osmeh:

Ali poenta je bila na rezistentnom korovu, on i kad je mali preživi hemiju. Pa mu je po toj logici onda sve jedno gde je, u njivi ili uvratinama, ali do sad ga srećem samo u uvratinama...
Danas video jednu parcelu u K.O. Radičević ima ga u celoj njivi više nego soje i bolje i napreduje od soje,katastrofa kako ta parcela izgleda od tog štira.Nebi voleo da je moja ta njiva...I gledam danas špartaju jednu parcelu a puno živih zdravih tatula ko da je sejana,bar to nije teško suzbiti u soji ali izgleda da mnogi nisu čuli za Bentazon pa eto belaja...:ppozdrav:

Nazad
Vrh