Herbicidi u soji

Pre par dana radio sam korekciju sa oko 0,9 l/ha. Ni da prskas ni da ne prskas.

2r4u1aa.jpg
[/IMG]

Dinox, Bentamark, Nimony + lepak su ok odradili posao u soji, nema trave sem ponekog cicka... Njiva je sad relativno cista, sta sam trebao dodati ovoj kombinaciji ili koji herbicid dodati da se resim i tog cicika, inace soja se na toj njivi seje vec par godina u monokulturi...

Pre 15ak dana radili soju sa Dynox 85gr/ha i Okvir oko 10gr/ha i naravno lepak. Soja je malo pozutela ali je sada vratila boju. E sad sirak crveni i susi se. Ostali korovi isto. Jedino ambrozija prezivela ali ne sva. Sa cim preporucujete da radim sledeci tretman protiv korova, pre svega protiv ambrozije?

Nose ambroziju i herbicidi,samo kod tebe je slučaj da je preživela kako ti kažeš,tako da slaba valjda od ponavljanja herbicidima...Trebao si neki jači koktel i dok je bila manja...Sledeće godine ćeš ispraviti grešku.:ppozdrav:

Cupazon je bolji i ja se slazem. I lako se cupa, posle kise narocito. Veci je i ucinak kod cupazona nego kod kopanja i nema odsecene nijedne soje.

Ona sto je prezivela je stala sa rastom i zuta je. Zato sam mislio da sopim jos jednu turu koktelcica. Onu veliku koja je nekako prezivela spremac cu posle kisa i kad soja jos malo poraste zaci i pocupati. Nadje se po koja stabljika. Zadesilo me lose vreme i problem sa prskalicom i nije se uspelo oprskati na crno pa sad imam problem.

Sto se tice ambrozije, ni herbicidi posle setve pre nicanja nesto nisu bili uspesni u suzbijanju iste! Radio sam sa 250 gr Metribuzina po kj. 100% uspeh kod stira i mozda jos nekih sirokolisnih korova a ambrozija je nikla ko da nije bilo prskano!

Kod nas ljudi i zagrnu soju ako korov nije visok,imao sam i ja jednu kritičnu parcelu od 5 kj. ove godine,zagrnuo i ja...Polako vozio(nemožeš brzo kao u kukuruzu) i mogu ti reći da sam zatrpao 99% korova...Spasio se sigurnog čupazona...:ppozdrav:

Nazad
Vrh