Herbicidi u kukuruzu

Јел користи неко агромаркетов сиран али онај у гранулама 60гр итересује ме оне кесице јел то може све у прскалицу или не?
 
Danas sam prskao laudisom, kukuruz je 6-7 list posle koliko dana smem da oprskam sa tecnim djubrivom yaravita gramitrel?

Pise da se tim djubriovom prska 4-8 list mada mislim da mu nece skoditi ako bude veci kukuruz.
 
Juče isprskan kukuruz sa 0,25 l/ha mezotrion,0,6 l/ha terbutilazin,1,25 l/ha nikosulfuron.
b36a0e3020ac79f7530e309cf9bbf0e7.jpg
ddce849eec2f30812d282e94d1274cce.jpg


Sent from my HTC U12 life using Tapatalk
 
Laudis gde je isao sam, doza od 0.5 pi kj je mnogo bolje odradila sirak nego gde je isao laudis sa nikosulforonom i rimosulforonom. Tu gde je sam sirak je skroz pobeleo i izgoreo list, a ovamo gde je isao u kombinaciji se zuti i nastavlja dalje da tera izdanke... Tako da ispada dzabe ste krecili... Pricam za njive koje su kukuruz druga godina...
 
Jedan video prskanja u saradnji sa poljoprivrednikom @Dobrinčan koji ima želju da ozbiljno uplovi u yt vode.
Kukuruz je tretiran Atos-om i Banvel480s herbicidima, ~110l po kj. Valjalo bi traktoru nabaciti par tegova da se ne človi. A ne bi škodilo ubaciti još koje radno svetlo :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Pitao sam skoro u vezi jednog cicka, koji senujaku iznova pojavljuje. Ako sam dobro skontao to je "Arctium lappa". Ima 50ari i to mu je pored Tamnave pa nije u mogucnosti da menja kulturu. Sta nju skida, ne znam koliko se dobro vidi na slici. Ona bas dominira, druge trave nema.

 
U proleće su mi ponudili jednu njivu (8,5kj) da uzmem u zakup. Na njoj je bila još strnjika od žita sa svim osušenim korovima Božje bašte. Sledila prolećna priprema i zasejan kukuruz. Kada je nikao kukuruz zajedno sa korovima, skoro me je strefio srčko. Ne možete ni zamisliti kako je njiva izgledala. No dikamba je uradila svoje, ali nikosulfuron (talisman) nije baš. Divlji sirak izgleda da će se regenerisati. Čime biste Vi tretirali sirak i sa kojom dozom. Kukuruz ima max 7 listova, tako da nema puno vremena za razmišljanje. Razmišljam o motivellu, ali mislim da ima aktivnu materiju kao talisman. ?????
 
Nazad
Vrh