sale ratar
Član
Možda i konačni, čekam kišu.Јел ово први сплит?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Možda i konačni, čekam kišu.Јел ово први сплит?
Kod nas se najbolje pokazo Peak,e sad do kog uzrasta je bezbedan po kukuruz...Ajde kukuruzari
Kukuruz isprskan adengom i matonom,nema ništa u njivi osim nekog divljeg suncokreta i to se zadnjih dana pojavljuje po malo,većina spržena.U pitanju deo atara gde je veliki problem sa tim suncokretom iako ga niko nikad tu nije sejao. Da li ići sa mezotrionom ili sa Bonacom(Fluroksipir ) ?
Da li se igrati sa dikambom manjom dozom ili dodadi i terbutalazin.Jedino 2,4 d otpada.Kukuruz sam najveći našao sa 7 listova i to 6 lepo razvijenih 7 u točiru.
2 parcele nisu jedine rađene ni sa čim u 5-6 listu je kukuruz šta ovde udariti?Nema nešto korovo dominiraju širokolisni tek kotiledoni,uskolisnih nema.
Ja sam spremi sve od hemije(adengo,terbis,mont,dikambu,mezotrion,bonacu,rimeks...) jel sam očekivao ko zna šta ali malo sam se trošio.kukuruz nisam sejao godinama,prošle 8 kj ove 25 kj.
Nadam se da si pogresio u kucanjuPrvi tretman na nekim parcelama Intermeco 0,1 l/kj + Terbis 0,6 l/kj, kukuruz 3-4 lista
Drugi tretman Intermeco 0,5 l/kj + Peek 12 gr/kj + Equip 0,8 l/kj, kukuruz 5-6 lista
Na drugim parcelama, Adengo + Maton 4,5 l/kj kukukuruz u 3 lista
Drugi tretman Intermeco 0,14 l/kj + Terbis 0.3 l/kj + Equip 1, 34 l/kj kukuruz u 6-7 lista
Za sada korovi skroz unisteni.
Prskanje po jutru kosta ko svetog petra kajgana.....Prvi tretman na nekim parcelama Intermeco 0,1 l/kj + Terbis 0,6 l/kj, kukuruz 3-4 lista
Drugi tretman Intermeco 0,5 l/kj + Peek 12 gr/kj + Equip 0,8 l/kj, kukuruz 5-6 lista
Drugi tretman Intermeco 0,14 l/kj + Terbis 0.3 l/kj + Equip 1, 34 l/kj kukuruz u 6-7 lista
Видим да си мешао мезотрион и еквип па јел било каквих проблема са прскалицом и овом комбинацијом ,дизнама и томе сл?Prvi tretman na nekim parcelama Intermeco 0,1 l/kj + Terbis 0,6 l/kj, kukuruz 3-4 lista
Problem pravi sirokolisna komponenta iz Monsuna. Identicna je i u Adengu. Adengo = merlin flexx + sirokolisno iz monsuna. Mislim na mesanje za mezatrionom.Видим да си мешао мезотрион и еквип па јел било каквих проблема са прскалицом и овом комбинацијом ,дизнама и томе сл?
Zato ja hemiju uvek dodajem na kraju njiveDanas sam poprskao 2 hektara kukuruza sa Adengom, kukuruz 4 lista.
Kod kuće natočio vodu, sipao hemiju, kad sam stigao na njivu on 4 lista...