Herbicidi u kukuruzu

ma jasno je meni to al ajde ti to sad nekome dokaži kad je on probao i to super funkcioniše a kaže ma može i bez okvašivača to oni samo izmišljaju da bi nam uzeli pare:haha:

Zaboravio sam danas da pitam stručnjaka u vezi okvašivača. Za Tarot piše da treba 0,1% okvašivača Trend 90 (izodecil alkohol etoksilat 900 g/l). Ja imam AT Plus (Polietar polimetilsiloksan kopolimer), da li može on da se koristi sa Tarotom, i da li treba ista količina?

Poslednja izmena:
Dali moze da se mixuje Calisto sa Focusom Ultra?
Moze da se miksuje ALI sta ti vredi da izmiksujes kad sa tom mesavinom ne mozes prskati ni kukuruz ni soju. Fokus ultra [Basf] ide u secernoj repi,soji, suncokretu,krompiru... Callisto-zna se : kukuruz.
zorancile@ Atplus-463 je okvasivac za Callisto. Ttend-90 za Tarot-e, Harmony,Grid i Safari. Extravon je okvasivac za Tell,Ring i Dynam.Ja sam probao Callisto + Extravon i jedina zamerka je velika pena. Napomena:Extravon i Atplus je proizvod Singente, a Trend DU Pont. Hemija im nije ista ... Da ne smaram.

Ne smaraš. Treba da oprskam jednu njivu samo Tarotom, a ostale Callisto + Tarot. Kako to da uradim kad imam samo okvašivač AT plus?

Callisto se jedino moze mesati za primenu preko zemljista sa preparatima na bazi acetohlora, metolahlora [ kaze fabrika]. Naravno, ko zeli da proba...
Ali-sto je sigurno, sigurno je.

Preparat se može mešati sa drugim herbicidima za primenu u kukuruzu, posle setve a pre nicanja ili nakon nicanja. Kada se preparat meša sa WP ili WG formulacijama, prvo treba njih rastvoriti u malo vode, a zatim uz ostatak vode dodati Callisto. Pri mešanju sa EC formulacijama, prvo treba sipati Callisto, a EC preparat dodati pri kraju pripreme rastvora.
http://www.syngenta.com/country/rs/sr/cp/ProductList/Pages/Callisto.aspx

Sta koristite za kerece grozdje:haha::haha: Peak je odlicno odradio posao za 8-9 dana ali grozdje je ostalo?Da li ce ga Siran korim planiram da prskam ubiti ili imate neku bolju ideju?

Ima li u sebi Talisman okvasivac, ovi trgovci tvrde da ima, ali oni su ipak trgovci. Ja mislim da nema, s obzirom na cijenu.

Pozdrav kolege. Interesuje me do koliko pera se moze upotrebljavati PEAK herbicid u kukuruzu mesao bih ga sa talismanom, i jos nesto moj komsija je sa njim prskao kukuruz i unistio je sve sirokolisne korove a SAMONIKLI KROMPIR nije ni osetio bar za sada a proslo je sedam dana najmanje. Imali ko ovakvog iskustva sa njim. Zahvaljujem.

Pozdrav kolege. Interesuje me do koliko pera se moze upotrebljavati PEAK herbicid u kukuruzu mesao bih ga sa talismanom, i jos nesto moj komsija je sa njim prskao kukuruz i unistio je sve sirokolisne korove a SAMONIKLI KROMPIR nije ni osetio bar za sada a proslo je sedam dana najmanje. Imali ko ovakvog iskustva sa njim. Zahvaljujem.
Samonikli krompir i pomoćnicu (kereće grožđe-solanum nigrum) Peak neće uništiti.Inače se koristi kada kukuruz ima od 2 do 6 pera.

imap problem naime nemogu nigde da nađem okvašivač atplus koi se dodaje prilikom prskanja sa calistom šta raditi prskati bez okvašivača li može i neki drugi okvašivač ( ja sa pivom i sa deterđentom nebih eksperimentisao :haha::haha:)

Nazad
Vrh