Herbicidi u kukuruzu

2uone45.jpg

Callisto, 0,2 l/ha. Prskano pre 10 dana.
Danas sam odradio parcelu i sa 400 g/ha Celebrity plus + 1 l/ha okvasivaca Hasten. Juce sam nesto radio oko 20h, i danas kad sam prosao u 10 ujutru sav cicak, i tatula su bili slepljeni za zemlju. Gorusica je klonula, ali se drzi, a sto je najzanimljivije, i sirak je izgubio zivost... i to sve posle samo 14 sati!!!. Topla preporuka svima koji nisu jos uvek nabavili herbicide. Uz cenu od 30,7 eura/ha (za placanje u oktobru, u kesu verovatno moze i jeftinije), mislim da je BEST BUY opcija

Danas do dva sam oprskao preko 40 jutara kukuruza i koristio Zeazin 1 lit/ha; Dikasav 0,5 lit/ha; i gde je trebalo Nikosav od 0,7-1,2 lit/ha i naravno evo i cena, Zeazin - 467 din; Dikasav 1275 din; i Nikosav 808 din. tako da mu po ha dođe od 1850 do 2075 din naravno po hektaru, i evo jedna slika dela parcele šta im od korova danas rađena a za par dana dobićete i odgovor kako je delovalo.
oud1uh.jpg

Šta je ovo je..m ti sitno žito.Botanička bašta ccc kad pre izađe tolika trava?

Nikon isto 800din/lit
Fuziled forte za suncokret uzeo po 2.400din/lit cene su sa pdv

To ti je moj zrenjaninac jedan pojas od nekih dvadesetak metara uvratine na parceli od 3o kj. i koliko godina je već radi i korovi i usevi uvek tu odskaču od ostalog dela parcele pokušavao sam da uopšte nebacam đubrivo na tom delu nevredi uvek se taj deo poznaje nemogu da zaključim šta je u pitanju.

Ako stajnjak deluje dvadeset godina onda je to misli sigurno toliko prolazim tim putem i to je vraćena zemlja od imanja i neverujem da je ikad videla stajnak.

Imam i ja takvo jedno parče na jednoj njivi, ali znam zašto je tu veći i usev ali i korov (plus ga još ima kao da je postavljen). Na tom mestu je nekad bio dedin salaš...
Inače imam i na drugoj njivi takvu situaciju ali na mnogo manjoj površini, na uvratini. Ovde je razlog za bolji usev i mnoštvo korova to što je tu nekad (godinama) bio lagerovan stajnjak.

eqvip -koje korove unistava i dali sme preko 6 lista kukuruza (imam i uskolisne i sirokolisne travke)sa cime da prskam?

Drugovi, nesto sam zabrljao, na 1.5 kj, sam prskao sa motivelom skoro 1.lit + dodao sam /mesao/ jos 0.5 lit.banvela, to sve na 1.5 kj, a posle 3.dana, kukuruz mi pozuteo, izgleda da sam preterao sa dozom ili nisam smeo da mesam herbicide, mozete mi reci sta sad da radim, da sejem ponovo ili da jos sacekam, dal ce se povratiti.....hvala unapred i sve najbolje.

Odradio sa Equip-om i Laudis-om. Od Hemosalvije 1365 i 2211 dinara po litru, pakovanja od 10 i 5 litara. Nisam zadovaljan sa dejstvom dimarka i sirana, izgledalo je da ce zavrsiti posao, ali su samo zavrsili tamo gde je korov bio mali. Mozda sam trebao sa jacom dozom, mada mislim i da im dejstvo nije bas nesto dugo. Imam dosta zelene palamide, cak i tamo gde je sprzena sa vrha.

Drugovi, nesto sam zabrljao, na 1.5 kj, sam prskao sa motivelom skoro 1.lit + dodao sam /mesao/ jos 0.5 lit.banvela, to sve na 1.5 kj, a posle 3.dana, kukuruz mi pozuteo, izgleda da sam preterao sa dozom ili nisam smeo da mesam herbicide, mozete mi reci sta sad da radim, da sejem ponovo ili da jos sacekam, dal ce se povratiti.....hvala unapred i sve najbolje.
Sto se mesanja tice,nisi pogresio Nikosulfuron+Dikamba...Racunaj 0.7 + 0.35--- Motivel je ok za 1.5 k.j A Banvel ide oko 0.3 po k.j znaci po knjigama si odradio...Ne pomisljaj da ga presevas,u kom je listu...Jedino da nije 6-7 onda ga Banvel osasavio malo a i Motivel ide do 7 najvise

ima 5.lista druze.....ili 6 najvise,,,,ali ovo mi se prvi put desava...jbg neznam sta da radim...

a jutros poprskao kukuruze dosad te nisam sa nicim nisam prskao gde je bilo sirka iz rizoma isao maister a gde nema tu laudis to mi je proverena kombinacija videcemo za jedno deset dana kako ce ispasti

Nazad
Vrh