Herbicidi u kukuruzu

Da, da, Kalisto deluje drugacije od drugih. On nije za ljude sa kracim zivcima.
I jos jedno iz iskustva, ako imate ambrozije obavezno puna doza sulfoniluree sa kalistom.

Jesam, mogao sam. Prosle godine sam malo fantazirao, pa sam imao sigurno 1-1,5 t/ha manje kukuruza, bas zbog raznoraznih usteda.
Ma potpuno si u pravu,na tome ne treba stedeti ali npr. ko radi vise zemlje taj gleda da ustedi i 500-600 din po hektaru...I ja sam prosle godine na jednoj parceli nagrabusio,ali mojoj greskom.Nisam stigao da obidjem na vreme,a kisa,kisa i on prerastao.Prskan jednom dok je bio 4-5 lista,trava kasnije izasla i to je to.Sad vec radim drugacije,cesce obilazenje i split prskanje iz 2 puta...Mislim da cu sl. godine i ja probati taj Celebrity plus

Pozdrav prijatelji, imam pitanje za vas.
Prskao sam Divlju kupinu(ostruga), totalom, vrhovi su pobeleli i tako stoje već 20 dana, da li će da se obnovi i nastavi sa rastom i da li moram prskati ponovo. Tretirano posle setve, a pre nicanja kukuruza.

Detaljno si izneo problem: kolicina preparata,velicina korova... pa mozes ocekivati precizan odgovor u skorije vreme...

Pozdrav prijatelji, imam pitanje za vas.
Prskao sam Divlju kupinu(ostruga), totalom, vrhovi su pobeleli i tako stoje već 20 dana, da li će da se obnovi i nastavi sa rastom i da li moram prskati ponovo. Tretirano posle setve, a pre nicanja kukuruza.
Divlj kupina predstavlja veliki problem,mislim da ces je zaustaviti u rastu,nece se osusiti zbog rizomskih zila,ali ti sledece godine nece vise praviti problem jer nece ni krenuti.

Imam je u jednom dijelu jedne njive , išo sam na nju Equip+Cambio pa ćemo vidjeti.Kukuruz je oko 6 lista.
Inače išo sam tu njivu podrivačem (bez bočnih pera ,znači malo izbacuje zemlju samo para do 50ak cm) i to poslije prvog prohoda sjetvospremačem (tad sam napravio podrivač pa da probam).
Dakle podrivao sam pola njive ,i tačno pola njive koje je podrivano čisto nema trave a gdje nije kupine kolko oćeš.Nije logično ali možel imati neke veze ili je slučajno?

Imam problem,pre nedelju dana sam isao punom dozom plamena (0,7l/ha) i talismana (2,2l/ha)sirak je poceo da crveni,a samonikli suncokret je "pao" i poceo da zuti,e a na palamidu nije delovao,da li smem da idem sa jos pola doze plamena (0,4l/ha)ili cak sa punom dozom,ili da cekam da kukuruz jos naraste pa sa callistom da resim problem? A da,kukuruz je u fazi 5-6 listova...

Zadovoljavajuci efekat sam pastigao sa Matonom,a nisam se ni nadao da ce moci nesto da odradi,jer sam imao neke druge vrste korova u kukuruzu.

Za divlji kupinjar nema bolje sredstvo.Vise ne rodiako si na to mislio.Sutra cu slikati pre 6 dana radjeno i kao da je vrelom vodom poprskan.A sad evo slika kako radi dikamba tj. Plamen.
29bbwh3.jpg
2qkqql0.jpg

Imam problem,pre nedelju dana sam isao punom dozom plamena (0,7l/ha) i talismana (2,2l/ha)sirak je poceo da crveni,a samonikli suncokret je "pao" i poceo da zuti,e a na palamidu nije delovao,da li smem da idem sa jos pola doze plamena (0,4l/ha)ili cak sa punom dozom,ili da cekam da kukuruz jos naraste pa sa callistom da resim problem? A da,kukuruz je u fazi 5-6 listova...

sam sebe citiram.....

Za divlju kupinu ili ostrugu Starane 1litar po hektaru sa 250litara vode. Sigurniji nacin je posle zetve u avgustu 10+ litara totala po hektaru. Pisano je tome ranijih sezona.

Imam jedan problem, juce u zurbi dok sam prskao, umesto 1.5 litre Talismana ja slucajno izrucim i drugu celu flasu, sipao 2 litre, njiva ima 2.5 lanca, da li je to mnogo otrova za tu njivu?U prskalicu je islo i 5 kg ureje po lancu?Preporucena doza je od 1 do 1.25 l/ha...Hvala na odgovoru...

Nazad
Vrh