Herbicidi u kukuruzu

Hvala na odgovoru, mislio sam da ce mu smetati, nije mi se desavalo da pogresim, ali ovo mi je prvi put...Ko radi taj i gresi...

Zavisi od kolicine vode?Ako si isao ispod 400 lit,moze da mu smeta,veca kolicina otrova znaci i veca koncentracija po 1 biljki,ali ako si punio oko 400 i jace ne brini,nece mu smetati...

kakve veze ima koliko je vode ? ? shvatite ljudi da je najbitnije koliko je otrova po Ha prskano i naravno da ce biljakama stetiti ako je 20% jaca doza prskana od preporucene maximalne.
Uvek je bolja veca kolicina nosaca ( vode; u preporukama uglavnom stoji od 200-400 l/Ha) jer je ravnomernije i sigurnije da ce vise kapljica pasti na list korova nego kada se radi sa manje vode ,malo duva vetar,ti pretrcis sa traktorom i onda je herbicid kriv jer ne uspe prskanje

kakve veze ima koliko je vode ? ? shvatite ljudi da je najbitnije koliko je otrova po Ha prskano i naravno da ce biljakama stetiti ako je 20% jaca doza prskana od preporucene maximalne.
Uvek je bolja veca kolicina nosaca ( vode; u preporukama uglavnom stoji od 200-400 l/Ha) jer je ravnomernije i sigurnije da ce vise kapljica pasti na list korova nego kada se radi sa manje vode ,malo duva vetar,ti pretrcis sa traktorom i onda je herbicid kriv jer ne uspe prskanje

Jako je bitna i kolicina vode po kj. Nije sve jedno dali se prska sa 100 l ili 200 l po kj. Ne moze biti ista koncentracija hemije u oba slucajeva.

Slažem se da nije isto 100l ili 200l vode po k.j. Ne valja ni previše (pa da se sliva voda sa okupane biljke - video sam i takve primere), a ni premalo pa da se desi da se možda i promaši koja sitna travka. Ali samo u tom smislu je bitna količina vode a ne zbog koncentracije otrova.
Jer, tačno je da je u većoj količini vode manja koncentracija otrova, ali u tom slučaju i oprskana biljka dobije veću količinu rastvora, pa je količina otrova koja padne na biljku uvek ista.
Dakle više pažnje treba posvetiti da se ide sa potrebnom količinom otrova po jedinici površine!

Evo obecao sam da slikam i pokazem kako deluje Flutomarkt na divlji kupinjar.Prvo polje koje nije prskano pa zatim prskano.
f4fkw1.jpg
eleccg.jpg
vdil35.jpg

Jako je bitna i kolicina vode po kj. Nije sve jedno dali se prska sa 100 l ili 200 l po kj. Ne moze biti ista koncentracija hemije u oba slucajeva.
100l vode i 1 litra herbicida
200l vode i 1 litra herbicida
u cemu je razlika ? ? naravno u koncentraciji ALI bez obzira na koncentraciju TI MORAS i u jednom u u drugom slucaju celu kolicinu da isrskas po njivi
Sto neko komentarise nije dobro ni puno vode ali je i u drugu ruku bolje jer svaku ama bas svaku travku ces sa vecom kolicinom da okupas i efekat je sigurniji zato je struka izmislili okvasivac koji ne dozvoljava da tecnost sa masnog lista scuri sa lista vec da se sto bi narodski rekli "zalepi" za list

Prošlo je osam dana od prskanja i kukuruz koji se posle toga pomalo iskrivio još nije naštelovao nišanske sprave. Možda sve to nije zbog prskanja već zbog mraza jer sam video u još jednoj njivi koja nije prskana na zeleno. Evo kako izgleda taj krivi.

A po ostalim njivama palamida vodi jos uvek borbu protiv calista ali mislim da je gotova a čičak i uskolisni su već gotovi.

100l vode i 1 litra herbicida
200l vode i 1 litra herbicida
u cemu je razlika ? ? naravno u koncentraciji ALI bez obzira na koncentraciju TI MORAS i u jednom u u drugom slucaju celu kolicinu da isrskas po njivi
Sto neko komentarise nije dobro ni puno vode ali je i u drugu ruku bolje jer svaku ama bas svaku travku ces sa vecom kolicinom da okupas i efekat je sigurniji zato je struka izmislili okvasivac koji ne dozvoljava da tecnost sa masnog lista scuri sa lista vec da se sto bi narodski rekli "zalepi" za list

kod mene neki umesto okvašivača stavljaju deterđent za sudove kažu isto je to

danas je 8 dan kako sam prskao sa talismanom i plamenom u kombinaciji,i nisam nesto zadovoljan sa talismanom,da li trebam da cekam jos koji dan ili da idem sa jos necim,ako trebam,sa kojim ,kukuruz ima 5-6 lista:sta:

kod mene neki umesto okvašivača stavljaju deterđent za sudove kažu isto je to
dal' je isto ili nije necu da pametujem nas narod je cudo
Po hemijskom sastavu okvasivac je izodecil alkohol etoksilat 900 g/l
nejonizujući okvašivač koji smanjuje površinski napon vode, poboljšava kvašenje lisne površine korova i bolju distribuciju herbicida po tretiranoj površini.
Primenjuje se uz herbicide na bazi sulfonilurea ( Talisman,Hemonic,Siran,itd)

Nazad
Vrh