Herbicidi u kukuruzu

Само ме занима како ће проћи овај Сирак...
Iskreno ga se ne plasim, jer je kukuruz ultra, ali i mene zanima sta ce mu ova "obicna" hemija nikosulfuron i rimsulfuron uraditi. Pogotovo jer ga vec par godina uspesno resavam i svaka godina opet iz pocetka kao da mu je rizom nedodirljiv.
Kada orem, izbacujem velike bele ocnjake tj rizome.

Calisto (mezutrion) je pre kostao 100e i na sva poskupljenja mezutrion pojeftinjuje i kosta oko 3800, normalno da ne stima ...
Ja tu vidim da mi dobro plaćamo zvučna imena hemiske industrije, to što su oni dodali neki protektant ili je neki bolji nosač ne može da košta duplo, radim i sa kinezima i sa "zvučnom" hemijom i svaka mi odradi posao e sad što neko ne poštuje vreme primene i plodored to je nešto drugo.

Iskreno ga se ne plasim, jer je kukuruz ultra, ali i mene zanima sta ce mu ova "obicna" hemija nikosulfuron i rimsulfuron uraditi. Pogotovo jer ga vec par godina uspesno resavam i svaka godina opet iz pocetka kao da mu je rizom nedodirljiv.
Kada orem, izbacujem velike bele ocnjake tj rizome.
Е па то је ондак у реду.Неће му урадити ништа само га гледај како расте.

Jbt ja zaboravio da sipam rimex u prskalicu.
U cetvrtom peru isao agrodimark resavao poponac.
Juce opalim sa hirosimom isao 0.8 sirana na 80 ari+ ostalo al zaboravim rimex (zurili se nesto)
Dal smem danas da mu dodam rimexa jedno 20 gr.
Treci put da prskam to mi se nije desavalo

Дали задњих година користиш Еквип у тим њивама?Да и на њега није постао резистентан.Што се Фокус хибрида тиче ја сам ишао 1л+0.7л по кј у размаку од 15 дана јер је Сирак ницао у етапама а њиве су баш заражене сирак-зубача.
Nisam, uvek Nikosulfuron

Na jednoj njivi gde sam presevao suncokret sa kukuruzom ima dosta suncokreta koji je kasnije nikao. Sa obzirom da je 7. list kukuruz da li se tu nešto može uraditi sa mezatrionom? Skida li mezatrion suncokret?

Ne morate ni da se potrudite a ni da napravite trosak u suzbijanju rizomskog sirka u kukuruzu jer kako god okrenete rezultat je mizeran.
Na parcelama gde ima rizomskog sirka ako ne posejete ultra hibride onda jednostavno ne sejte kukuruz i resen problem.
Ne znam kako je kod vas, ali sam se ove godine prilicno pomucio da dodjem do ultra hibrida. Kod mene ga nema ni u jednoj apoteci.
Nabavio sam ga preko predstavnika semenskih kuca. Cak sam morao kolima da idem po njega u Jagodinu.

Ja tu vidim da mi dobro plaćamo zvučna imena hemiske industrije, to što su oni dodali neki protektant ili je neki bolji nosač ne može da košta duplo, radim i sa kinezima i sa "zvučnom" hemijom i svaka mi odradi posao e sad što neko ne poštuje vreme primene i plodored to je nešto drugo.
Pa mozda neko ne postuje kod mene je plodored oduvek psenica kukuruz , vreme primene je kada su mali korovi a hemija zakazuje ako nema vece doze od njihovih propisanih ...

Pa vidis da mi kolege rekose da je trebalo puna doza dikambe i lodina, tako da sam dzabe ovaj moj koktel nazvao Nagasaki 😄
Rekoše ti kolege i da ne trebaju sulfuroni (za sirak u ultra kukuruzu? ) a ni mezotrion ni terbutilazin za kupinu kad već ideš sa fluroksipir-om ( pogotovo ne trošiti hemiju za uzrast 7-8 list u uzrastu 4lista) a ti udario potpunu kontru..... Smanjio hemiju kojom tučeš problematičan korov. Možda ti i zatreba zolja. 😊

Nazad
Vrh